Reorganisatie

Wat zijn je rechten bij een reorganisatie?

Kun je herplaatst worden in een andere functie binnen het bedrijf of is ontslag niet te voorkomen?

Reorganisatie ontslag

Wat zijn je rechten bij een reorganisatie? Er komt veel op je af wanneer je de mededeling krijgt dat het bedrijf moet gaan reorganiseren. Of je het nu al aanvoelde dat het economisch minder goed ging of het als een verassing komt, je hebt vast veel vragen. Kun je herplaatst worden in een andere functie binnen het bedrijf of is ontslag niet te voorkomen? Wij informeren je graag over de juridische gevolgen van een reorganisatie.

Arbeidsovereenkomst

Juridisch advies en begeleiding bij het aangaan en/of het beëindigen van een arbeidsovereenkomst, arbeidscontract van bepaalde of onbepaalde tijd. Wij onderhandelen altijd de beste voorwaarden voor jou uit.

Ziekte & re-integratie

Langdurige ziekte kan voor zowel werknemer als werkgever erg vervelend zijn. Onze arbeidsjurist bespreekt de zaak, bestudeert alle documenten en beoordeelt jouw situatie. Professionele begeleiding bij re-integratie.

Vaststellingsovereenkomst

Het kan natuurlijk gebeuren: jouw werkgever wil de arbeidsrelatie beëindigen en heeft een vaststellingsovereenkomst aangeboden. Hoe vervelend dat ook is, een goede voorbereiding is belangrijk.

Voorwaarden reorganisatie

Er zijn een aantal strikte voorwaarden waar de reorganisatie aan moet voldoen. Het bedrijf moet aantonen dat sprake is van een bedrijfseconomische reden waardoor het noodzakelijk is dat jouw arbeidsplaats komt te vervallen. Daarbij dient het afspiegelingsbeginsel goed te worden toegepast. Ook dient het bedrijf te controleren of het ontslag kan worden voorkomen door herplaatsing in een andere passende functie.

Hoe gaan wij te werk?

Wij willen jou graag leren kennen en jij wilt natuurlijk weten wie wij zijn. Dat kan! We komen er snel genoeg achter of wij jou kunnen bieden wat jij verwacht. Onze arbeidsjuristen verwelkomen jou graag voor een eerste adviesgesprek.

Juridisch advies is geen simpele druk op de knop. Het gaat om het resultaat van een nauwkeurige inventarisatie van jouw wensen en mogelijkheden. Hier nemen wij dan ook uitgebreid de tijd voor en zetten we alle belangrijke aspecten samen met jou op een rijtje. Onze arbeidsjuristen nemen hier uitgebreid de tijd voor tijdens het eerste gesprek. Dit gesprek is geheel vrijblijvend. Je zit nergens aan vast!

Als het ‘klikt’ en wij jou goed van dienst kunnen zijn, dan ontvang je van ons een passend voorstel. We baseren het adviestraject altijd op jouw doelen en mogelijkheden. Wij hechten daarbij meer belang aan een realistische benadering dan aan het scheppen van te hoge verwachtingen. Kun jij je hierin vinden? Dan gaan wij actief aan de slag met de begeleiding. Dát is het uitgangspunt van onze heldere juridische dienstverlening.

Vanaf dit moment zullen wij jou ontzorgen. Wij duiken van A tot Z in jouw arbeidskwestie en zorgen ervoor dat deze snel en goed wordt afgehandeld. De actieve werkwijze die wij hanteren, heeft zich inmiddels ruimschoots bewezen. Neem gerust een kijkje bij onze recensies op het internet.

Voor, tijdens en na het adviestraject zijn wij jouw aanspreekpunt. Onze samenwerking levert al lange tijd uitsluitend tevreden ­klanten op. Wij zetten dat ene stapje extra dat juist in veel zaken het verschil maakt. Jouw zaak is bij ons in goede handen. 

Collectief ontslag bij reorganisatie

Van collectief ontslag bij reorganisatie is sprake indien meer dan 20 werknemers worden ontslagen binnen een periode van 3 maanden. Het maakt dan niet uit hoe het bedrijf jou ontslaat, via het uwv, de rechter of met wederzijds goedvinden via een vaststellingsovereenkomst. Het bedrijf moet zich aan de wettelijke regels voor collectief ontslag houden. Een voorwaarde is dat het bedrijf een melding maakt bij het uwv en de vakbonden.

reorganisatie ervaring

Vaststellingsovereenkomst bij reorganisatie

Als het ontslag onvermijdelijk is, dan zal het bedrijf in de regel een vaststellingsovereenkomst aanbieden. Dit is vaak onderdeel van de reorganisatie als herplaatsing in een andere functie niet mogelijk is. Daarmee voorkomt het bedrijf dat een ontslagvergunning moet worden gevraagd aan het uwv. Hoe hoog is de transitievergoeding (ontslagvergoeding) waar je recht op hebt? Vaak draagt het bedrijf bij in de kosten voor juridisch advies. Leg je ontslagvoorstel voor aan een arbeidsrecht specialist van Arbeidsjurist Eindhoven.

Arbeidsrecht advies

Heb jij vragen over reorganisatie? Wil je precies weten waar jij op moet letten bij een reorganisatie? Ook bij ontslag zijn we je graag van dienst. Geen nare verassingen, maar heldere afspraken.