Arbeidsovereenkomst

Vaak zijn arbeidsovereenkomsten pas belangrijk wanneer een contract beëindigd wordt. Laat vooraf uw arbeidsovereenkomst grondig checken, of laat ons helpen bij een arbeidsconflict. Wilt u meer weten? Plan dan hieronder een kosteloos adviesgesprek.
Plan kosteloos adviesgesprek

Heeft u vragen over de inhoud of het opstellen van een arbeidsovereenkomst? Wij adviseren werknemers en werkgevers bij het aangaan van een contract voor bepaalde en onbepaalde tijd. Zo maakt u vooraf helder afspraken en komt u bij het beëindigen van een arbeidsovereenkomst niet voor nare verrassingen te staan. Heeft u een vraag over een contract wat u is voorgesteld, of wordt op dit moment geconfronteerd met een nare verrassing in een arbeidsconflict? Bel dan direct 040-3035113, stel uw vraag via Whatsapp of plan direct een gratis adviesgesprek in met onze specialisten. 

Voorwaarden

Advies en begeleiding bij ziekte, ontslag, reorganisatie, sociaal plan, bedingen over concurrentie, cao’s en het het relatiebeding. Wij onderhandelen de beste voorwaarden voor u uit.

Ziekte

Langdurige ziekte kan voor zowel werknemer als werkgever erg vervelend zijn. Onze arbeidsjurist bespreekt de zaak met u, bestudeert alle documenten en beoordeelt uw situatie.

Ontslag

Het kan natuurlijk gebeuren: uw werkgever wil de arbeidsrelatie beëindigen, of u moet een werknemer ontslaan. En hoe vervelend dat ook is, u kunt er maar beter goed op voorbereid zijn.

Arbeidsovereenkomst de rechten en plichten

Als u op het punt staat om een arbeidsovereenkomst te tekenen bij uw werkgever, dan zijn er een aantal zaken waarop u moet letten. Ook voor werkgevers zijn er bepaalde zaken belangrijk bij het opstellen en het laten ondertekenen van een contract. Wij kijken graag met u mee om te zorgen dat u achteraf niet voor nare verrassingen komt te staan. Fouten in het contract kunnen namelijk grote gevolgen hebben voor zowel werknemer als werkgever. We helpen bij het opstellen en controleren van overeenkomsten voor ondernemers. Ook kijken we kritisch voor werknemers of het voorgestelde contract juridisch gezien wel klopt en wat de eventuele gevolgen zijn. Weet u niet precies waar u op moet letten bij het controleren van een arbeidsovereenkomst? Bel dan direct 040-3035113, stel uw vraag via Whatsapp of plan direct een gratis adviesgesprek in met onze specialisten. 

Gratis adviesgesprek

U bent welkom voor een gratis digitaal adviesgesprek.
We hebben namelijk oprechte interesse in wie u bent en willen u graag leren kennen. Want alleen dan kunnen we u helpen en een advies geven dat écht bij uw persoonlijke situatie en wensen past.

Contract bepaalde tijd

De arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd is, logischerwijs, het tegenovergestelde van de arbeidsovereenkomst onbepaalde tijd. Het wordt ook wel een tijdelijk contract genoemd. Bij dit contract gaat het om een tijdelijke samenwerking tussen werknemer en werkgever. Een contract voor bepaalde tijd kan in principe niet tussentijds opgezegd worden, zonder geldige reden. In 2020 is de ketenregeling uitgebreid naar 3 contracten in 3 jaar tijd. Dus 36 maanden in plaats van 24.

Contract onbepaalde tijd

De arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd, ook wel een vast contract of vast dienstverband, houdt in dat werknemer en werkgever voor onbepaalde tijd samen gaan werken. Een vast contract heeft geen vooraf bepaalde einddatum en kan dus ook niet zomaar aflopen of opgezegd worden. Om een contract voor onbepaalde tijd eenzijdig op te zeggen moet uw werkgever een dringende reden hebben (ontslag op staande voet), of het contract laten ontbinden via het UWV of de kantonrechter. Meer weten over de arbeidsovereenkomst onbepaalde tijd? Klik dan hier.

Hoe we te werk gaan..

Wij willen u graag leren kennen en u wilt natuurlijk weten wie wij zijn. We komen er snel genoeg achter of wij u kunnen bieden wat u verwacht. Onze arbeidsjuristen verwelkomen u graag voor een eerste adviesgesprek.

Juridisch advies is geen simpele druk op de knop, maar het resultaat van een gedegen inventarisatie van uw wensen en mogelijkheden. We zetten belangrijke aspecten samen met u op een rijtje. De arbeidsjurist neemt hiervoor de tijd in het eerste kennismakingsgesprek dat altijd volledig gratis en vrijblijvend is. U zit nergens aan vast!

Als het tussen u en de arbeidsjurist ‘klikt’ en wij u goed van dienst kunnen zijn, dan ontvangt u van ons een passend voorstel. We baseren het adviestraject altijd op uw doelen en mogelijkheden. Wij hechten daarbij meer belang aan een realistische benadering dan aan het scheppen van te hoge verwachtingen. Als u zich hierin kunt vinden, dan gaan we voortvarend met de advisering en begeleiding aan de slag. Dat is het uitgangspunt van onze heldere juridische dienstverlening. 

Vanaf dit moment ontzorgen wij u en zorgen dat alles van a tot z geregeld is. Uw arbeidskwestie handelen wij snel en goed af. Deze actieve werkwijze heeft zich inmiddels ruimschoots bewezen. 

Voor, tijdens en na de het adviestraject zijn wij graag uw aanspreekpunt. Onze samenwerking levert al lange tijd uitsluitend tevreden ­klanten op. Voor onze klanten zetten wij dat ene stapje extra dat nu juist in veel zaken het verschil maakt. Uw zaak is bij ons in goede handen.

Oproepcontract

De oproepovereenkomst, ook wel nulurencontract, min-max contract of flexibel arbeidscontract, is een contract waarbij de werkgever de werknemer op kan roepen wanneer deze nodig is. Binnen de oproepovereenkomsten zijn er verschillende soorten contracten. Zo heeft het nulurencontract weer andere voorwaarden dan het min-max contract. Anders dan bij het vaste contract en het tijdelijke contract, heeft een werknemer met een oproepovereenkomst niet altijd recht op loondoorbetaling bij ziekte. Met een oproepcontract werkt u alleen als uw werkgever u oproept, u heeft dus geen vast maandloon. Meer weten over de omroepovereenkomst? Klik dan hier.

Uitzendovereenkomst

De uitzendovereenkomst is het enige contract waar drie partijen bij betrokken zijn: de uitzender, werknemer en inlener. Hierbij is de werknemer dus in dienst van de uitzender (het uitzendbureau) terwijl deze beschikbaar wordt gesteld bij de inlener onder diens toezicht. De uitzender heeft in dit geval de verplichting het loon te betalen, en de inlener voorziet de werknemer van leiding en arbeidsinstructies. Bij een uitzendovereenkomst heeft zowel de werknemer als de werkgever meer rechten en plichten naarmate de duur van de samenwerking vordert. Dit heet ook wel het fase-systeem. Precies weten welke rechten en plichten u heeft in de verschillende fasen, of meer informatie over de uitzendovereenkomst? Klik dan hier.

Vragen over uw arbeidsovereenkomst?

Gratis eerste advies

Heeft u vragen over uw contract, rechten of plichten? Wil u precies weten waar u op moet letten bij het aangaan van een contract? Arbeidsjurist Eindhoven adviseert werknemers bij het aangaan van een arbeidsovereenkomst, zodat heldere afspraken worden gemaakt en u niet voor verassingen komt te staan.

Vul het contactformulier in, stel uw vraag via Whatsapp of bel ons op het nummer 040- 303 51 13. Liever langskomen voor een vrijblijvend gesprek? Dat kan natuurlijk ook! Maak dan snel een afspraak.

Neem contact met op