Arbeidsovereenkomst

Vaak zijn arbeidsovereenkomsten pas belangrijk wanneer een contract beëindigd wordt.
Laat vooraf jouw arbeidsovereenkomst grondig checken of laat ons helpen bij een arbeidsconflict.

Rechten en plichten binnen een arbeidsovereenkomst

Je staat op het punt om een arbeidsovereenkomst te tekenen bij jouw werkgever. Maar weet jij welke rechten, plichten en andere belangrijke zaken hierbij komen kijken? Niet alleen voor werknemers, maar ook voor werkgevers zijn bepaalde zaken belangrijk bij het opstellen en het laten ondertekenen van een contract. Wij kijken graag met jou mee en zorgen ervoor dat je achteraf niet voor nare verrassingen komt te staan. Fouten in het contract kunnen namelijk grote gevolgen hebben. We helpen bij het opstellen en controleren van overeenkomsten voor ondernemers. Ook kijken we kritisch voor werknemers of het voorgestelde contract juridisch gezien wel klopt en wat de eventuele gevolgen zijn.

Arbeidsovereenkomst

Juridisch advies en begeleiding bij het aangaan en/of het beëindigen van een arbeidsovereenkomst, arbeidscontract van bepaalde of onbepaalde tijd. Wij onderhandelen altijd de beste voorwaarden voor jou uit.

Ziekte & re-integratie

Langdurige ziekte kan voor zowel werknemer als werkgever erg vervelend zijn. Onze arbeidsjurist bespreekt de zaak, bestudeert alle documenten en beoordeelt jouw situatie. Professionele begeleiding bij re-integratie.

Vaststellingsovereenkomst

Het kan natuurlijk gebeuren: jouw werkgever wil de arbeidsrelatie beëindigen en heeft een vaststellingsovereenkomst aangeboden. Hoe vervelend dat ook is, een goede voorbereiding is belangrijk.

Contract bepaalde tijd

De arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd is, logischerwijs, het tegenovergestelde van de arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. Het wordt ook wel een tijdelijk contract genoemd. Bij dit contract gaat het om een tijdelijke samenwerking tussen werknemer en werkgever. Een contract voor bepaalde tijd kan in principe niet tussentijds opgezegd worden zonder geldige reden. In 2020 is de ketenregeling uitgebreid naar 3 contracten in 3 jaar tijd. Dus 36 maanden in plaats van 24.

Contract onbepaalde tijd

De arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd houdt in dat werknemer en werkgever voor onbepaalde tijd samen gaan werken. Dit wordt ook wel een vast contract of vast dienstverband genoemd. Een vast contract heeft geen vooraf bepaalde einddatum en kan dus ook niet zomaar aflopen of opgezegd worden. Om een contract voor onbepaalde tijd eenzijdig op te zeggen, moet jouw werkgever een dringende reden hebben, je bent dan op staande voet ontslagen. Het is ook mogelijk om het contract te laten ontbinden via het UWV of de kantonrechter.

Hoe gaan wij te werk?

Wij willen jou graag leren kennen en jij wilt natuurlijk weten wie wij zijn. Dat kan! We komen er snel genoeg achter of wij jou kunnen bieden wat jij verwacht. Onze arbeidsjuristen verwelkomen jou graag voor een eerste adviesgesprek.

Juridisch advies is geen simpele druk op de knop. Het gaat om het resultaat van een nauwkeurige inventarisatie van jouw wensen en mogelijkheden. Hier nemen wij dan ook uitgebreid de tijd voor en zetten we alle belangrijke aspecten samen met jou op een rijtje. Onze arbeidsjuristen nemen hier uitgebreid de tijd voor tijdens het eerste gesprek. Dit gesprek is geheel vrijblijvend. Je zit nergens aan vast!

Als het ‘klikt’ en wij jou goed van dienst kunnen zijn, dan ontvang je van ons een passend voorstel. We baseren het adviestraject altijd op jouw doelen en mogelijkheden. Wij hechten daarbij meer belang aan een realistische benadering dan aan het scheppen van te hoge verwachtingen. Kun jij je hierin vinden? Dan gaan wij actief aan de slag met de begeleiding. Dát is het uitgangspunt van onze heldere juridische dienstverlening.

Vanaf dit moment zullen wij jou ontzorgen. Wij duiken van A tot Z in jouw arbeidskwestie en zorgen ervoor dat deze snel en goed wordt afgehandeld. De actieve werkwijze die wij hanteren, heeft zich inmiddels ruimschoots bewezen. Neem gerust een kijkje bij onze recensies op het internet.

Voor, tijdens en na het adviestraject zijn wij jouw aanspreekpunt. Onze samenwerking levert al lange tijd uitsluitend tevreden ­klanten op. Wij zetten dat ene stapje extra dat juist in veel zaken het verschil maakt. Jouw zaak is bij ons in goede handen. 

Oproepcontract

De oproepovereenkomst is een contract waarbij de werkgever de werknemer op kan roepen wanneer deze nodig is. Dit wordt ook wel een nulurencontract, min-max contract of flexibel arbeidscontract genoemd. Deze verschillende benamingen van oproepovereenkomsten hebben vaak ook andere voorwaarden. Anders dan bij een vast en tijdelijk contract, heeft een werknemer met een oproepovereenkomst niet altijd recht op loondoorbetaling bij ziekte. Met een oproepcontract werk je alleen als jouw werkgever jou oproept. Je hebt dus geen vast maandloon.

Uitzendovereenkomst

De uitzendovereenkomst is het enige contract waar drie partijen bij betrokken zijn: de uitzender, werknemer en inlener. Hierbij is de werknemer dus in dienst van de uitzender (het uitzendbureau) terwijl deze beschikbaar wordt gesteld bij de inlener onder diens toezicht. De uitzender heeft in dit geval de verplichting om het loon te betalen. Hiernaast voorziet de inlener, de werknemer van leiding en arbeidsinstructies. Bij een uitzendovereenkomst heeft zowel de werknemer als de werkgever meer rechten en plichten naarmate de duur van de samenwerking vordert. Dit heet ook wel het fase-systeem.

Arbeidsrecht advies

Heb jij vragen over jouw contract, rechten of plichten? Wil je precies weten waar jij op moet letten bij het aangaan van een contract? Arbeidsjurist Eindhoven adviseert werknemers en werkgevers bij het aangaan van een arbeidsovereenkomst. Ook bij ontslag zijn we je graag van dienst. Geen nare verassingen, maar heldere afspraken.

Rate This page 4.2/5
×