Vaststellingsovereenkomst en UWV​

Vaststellingsovereenkomst en UWV​

Een vaststellingsovereenkomst houdt vaak verband met het verkrijgen van een ww-uitkering van het UWV. De vaststellingsovereenkomst moet aan een aantal voorwaarden voldoen als u per einddatum van uw arbeidsovereenkomst aanspraak wilt maken op een ww-uitkering van het UWV. Onze juridische arbeidsspecialisten informeren u graag of dat uw vaststellingsovereenkomst “UWV-proof” is. Vraag direct een beoordeling aan!

Gratis ontslagcheck

Wilt u er zeker van zijn dat u een ww- uitkering kunt krijgen van het UWV na het tekenen van de vaststellingsovereenkomst?
Laat uw vaststellingsovereenkomst dan controleren door Arbeidsjurist Eindhoven. Wij bieden juridisch advies aan werknemers en werkgevers in de onderhandeling over de vaststellingsovereenkomst. De vaststellingsovereenkomst wordt gratis door ons gecontroleerd.
Als er een tegenvoorstel moet worden gedaan, dan zullen wij uw werkgever verzoeken de kosten van onze werkzaamheden te vergoeden.
In 9 van de 10 zaken vormt dit geen probleem. Is uw vaststellingsovereenkomst “UWV-proof”? 

Persoonlijk

Persoonlijke advisering en begeleiding bij ziekte, ontslag, reorganisatie, sociaal plan, bedingen over concurrentie-en relatiebeding.

Deskundig

Arbeidsjuristen met specialisatie in het arbeidsrecht. Deskundig in ontslagrecht. Bemiddelen, onderhandelen en procederen.

Winst

Ontslag, hoe vervelend dat ook is, u kunt er maar beter goed op voorbereid zijn. Wij onderhandelen de beste voorwaarden voor u uit.

Voorwaarden ww- uitkering vaststellingsovereenkomst

Werkgevers zullen nooit een garantie afgeven dat u een ww- uitkering van het UWV krijgt na het tekenen van de vaststellingsovereenkomst. Dit is namelijk een zaak tussen u en het UWV. U moet aan een aantal voorwaarden voldoen om een ww- uitkering te krijgen van het UWV. U dient allereerst een vaststellingsovereenkomst te kunnen overleggen waaruit blijkt dat het initiatief van het ontslag bij uw werkgever ligt. Om aanspraak te maken op een ww- uitkering van het UWV mag u niet verwijtbaar werkeloos zijn. De werkeloosheidswet verplicht werknemers te voorkomen dat zij werkeloos worden.

Advies nodig?

Heeft u een vraag voor ons over uw vaststellingsovereenkomst, de ww-uitkering, de ontslagvergoeding of een andere vraag over werk en inkomen? Wij zijn het gewend om snel te schakelen. Als u dat wenst, dan heeft u al binnen 24 uur een beoordeling van uw ontslagvoorstel. Wilt u meer weten over onze werkwijze? Vul het contactformulier in of stel uw vraag via Whatsapp of bel ons direct op 040-3035113