Ontslag tijdens ziekte

Vaststellingsovereenkomst tijdens ziekte tekenen? Doe dit nooit zomaar. Laat u juridisch adviseren door Arbeidsjurist Eindhoven. Gratis eerste consult en antwoord op uw vragen!
Plan kosteloos adviesgesprek

Teken nooit zomaar een vaststellingsovereenkomst tijdens ziekte. Win juridisch advies in over uw rechten en plichten. Voorkom dat u het recht op een uitkering van het UWV verliest. Ons advies teken nooit een vaststellingsovereenkomst tijdens de eerste twee jaar van uw ziekte. Als u een ontslagvoorstel ontvangt, neem dan direct contact op met Arbeidsjurist Eindhoven, specialisten in het arbeidsrecht. Laat uw gegevens achter op de contactpagina. U kunt ons ook via Whatsapp bereiken!

Contracten

Juridisch advies en begeleiding bij het aangaan of beëindigen van een arbeidsovereenkomst, contract van bepaalde of onbepaalde tijd. Wij onderhandelen altijd de beste voorwaarden voor u uit.

Ziekte

Langdurige ziekte kan voor zowel werknemer als werkgever erg vervelend zijn. Onze arbeidsjurist bespreekt de zaak met u, bestudeert alle documenten en beoordeelt uw situatie.

Ontslag

Het kan natuurlijk gebeuren: uw werkgever wil de arbeidsrelatie beëindigen, of u moet een werknemer ontslaan. En hoe vervelend dat ook is, u kunt er maar beter goed op voorbereid zijn.

Ziektewet uitkering en vaststellingsovereenkomst

Tekent u een vaststellingsovereenkomst terwijl u ziek bent, dan loopt u mogelijk een ziektewetuitkering (zw-uitkering) mis. Ook kunt u geen werkloosheidswetuitkering (ww- uitkering) krijgen omdat u ziek bent en dus niet in staat bent om te werken. In de eerste twee jaar van ziekte mag uw werkgever u niet ontslaan en het loon doorbetalen. Als u tijdens de re-integratie toch een vaststellingsovereenkomst tekent, dan acht het UWV u verwijtbaar werkeloos. U heeft dan geen recht op een sociale uitkering van het UWV. Arbeidsjurist Eindhoven gratis eerste hulp bij ontslag!

Gratis adviesgesprek

U bent welkom voor een gratis digitaal adviesgesprek.
We hebben namelijk oprechte interesse in wie u bent en willen u graag leren kennen. Want alleen dan kunnen we u helpen en een advies geven dat écht bij uw persoonlijke situatie en wensen past.

Toch een vaststellingsovereenkomst tijdens ziekte?

Ja, het is mogelijk om toch een vaststellingsovereenkomst aan te gaan terwijl u ziek bent. U bent ziek gemeld, maar dit heeft te maken met de werkzaamheden in uw functie voor het bedrijf waar u werkt. Er kan sprake zijn van een arbeidsconflict waardoor u ziek bent. Dit noemen we ook wel ‘situatieve arbeidsongeschiktheid’. De situatie op het werk heeft u ziek gemaakt. U kunt er dan voor kiezen om een vaststellingsovereenkomst te tekenen. Belangrijk is dat u zich laat adviseren door Arbeidsjurist Eindhoven. Wij zorgen ervoor dat de vaststellingsovereenkomst ww-proof is.

Vaststellingsovereenkomst na 2 jaar ziekte

Als u langer dan twee jaar ziek bent dan hoeft uw werkgever geen loon meer te betalen en mag hij u ontslaan. Uw werkgever kan een ontslagvergunning vragen bij het UWV of u een ontslagvoorstel doen. U kunt vervolgens een WIA uitkering van het UWV krijgen als aan de daarvoor geldende voorwaarden is voldaan. De WIA uitkering is bedoeld voor werknemers die ziek zijn en geen zicht hebben op herstel.

Hoe we te werk gaan..

Wij willen u graag leren kennen en u wilt natuurlijk weten wie wij zijn. We komen er snel genoeg achter of wij u kunnen bieden wat u verwacht. Onze arbeidsjuristen verwelkomen u graag voor een eerste adviesgesprek.

Juridisch advies is geen simpele druk op de knop, maar het resultaat van een gedegen inventarisatie van uw wensen en mogelijkheden. We zetten belangrijke aspecten samen met u op een rijtje. De arbeidsjurist neemt hiervoor de tijd in het eerste kennismakingsgesprek dat altijd volledig gratis en vrijblijvend is. U zit nergens aan vast!

Als het tussen u en de arbeidsjurist ‘klikt’ en wij u goed van dienst kunnen zijn, dan ontvangt u van ons een passend voorstel. We baseren het adviestraject altijd op uw doelen en mogelijkheden. Wij hechten daarbij meer belang aan een realistische benadering dan aan het scheppen van te hoge verwachtingen. Als u zich hierin kunt vinden, dan gaan we voortvarend met de advisering en begeleiding aan de slag. Dat is het uitgangspunt van onze heldere juridische dienstverlening. 

Vanaf dit moment ontzorgen wij u en zorgen dat alles van a tot z geregeld is. Uw arbeidskwestie handelen wij snel en goed af. Deze actieve werkwijze heeft zich inmiddels ruimschoots bewezen. 

Voor, tijdens en na de het adviestraject zijn wij graag uw aanspreekpunt. Onze samenwerking levert al lange tijd uitsluitend tevreden ­klanten op. Voor onze klanten zetten wij dat ene stapje extra dat nu juist in veel zaken het verschil maakt. Uw zaak is bij ons in goede handen.

Gratis controle vaststellingsovereenkomst

Arbeidsjurist Eindhoven biedt werknemers een gratis controle aan van hun vaststellingsovereenkomst. Wij checken of de vaststellingsovereenkomst juridisch klopt. Als een vergoeding voor juridisch advies is opgenomen in de overeenkomst, dan zullen wij het ontslagvoorstel binnen deze vergoeding beoordelen. U hoeft voor het eerste oordeel nooit te betalen.

vragen over uw arbeidscontract

Gratis eerste advies

Heeft u vragen over uw contract, rechten of plichten? Wil u precies weten waar u op moet letten bij het aangaan van een contract? Arbeidsjurist Eindhoven adviseert werknemers bij het aangaan van een arbeidsovereenkomst, zodat heldere afspraken worden gemaakt en u niet voor verassingen komt te staan.

Vul het contactformulier in, stel uw vraag via Whatsapp of bel ons op het nummer 040- 303 51 13. Liever langskomen voor een vrijblijvend gesprek? Dat kan natuurlijk ook! Maak dan snel een afspraak.

Neem contact met op