Veel werkgevers hebben het zwaar te verduren tijdens de coronacrisis, vandaar ook dat zij vaak moeten besluiten om arbeidsovereenkomsten te beëindigen met een vaststellingsovereenkomst. Misschien bent of kent u iemand die ook een vaststellingsovereenkomst heeft ontvangen. Waar moet u dan op letten als u een vaststellingsovereenkomst of ontslagvoorstel heeft ontvangen? Vul direct het contactformulier in of stel uw vraag via Whatsapp of bel 040-3035113. Wij helpen u graag bij het beoordelen van een ontslagvoorstel, eerste advies volledig gratis!

Voorwaarden

Advies en begeleiding bij ziekte, ontslag, reorganisatie, sociaal plan, bedingen over concurrentie, cao’s en het het relatiebeding. Wij onderhandelen de beste voorwaarden voor u uit.

Ziekte

Langdurige ziekte kan voor zowel werknemer als werkgever erg vervelend zijn. Onze arbeidsjurist bespreekt de zaak met u, bestudeert alle documenten en beoordeelt uw situatie.

Ontslag

Het kan natuurlijk gebeuren: uw werkgever wil de arbeidsrelatie beëindigen, of u moet een werknemer ontslaan. En hoe vervelend dat ook is, u kunt er maar beter goed op voorbereid zijn.

Ontslagvergoeding: transitievergoeding?

Bij een beëindiging van de arbeidsovereenkomst met wederzijds goedvinden heeft u niet automatisch recht op een ontslagvergoeding. Partijen mogen zelf bepalen of en zo ja, hoe hoog een eventuele ontslagvergoeding moet zijn. Vaak wordt er aansluiting gezocht bij de transitievergoeding. Deze vergoeding moet de werkgever ook betalen als het dienstverband wordt beëindigd door tussenkomst van het UWV of de kantonrechter. Wij streven ervoor een hogere ontslagvergoeding uit te onderhandelen. Als het initiatief bij de werkgever ligt, dan lukt dit ons in de meeste zaken. Laat ons uw ontslagvoorstel kosteloos beoordelen en wij informeren u of er mogelijkheden zijn.

Gratis adviesgesprek

U bent welkom voor een gratis adviesgesprek op ons kantoor aan de Stratumsedijk 6 in Eindhoven.
We hebben namelijk oprechte interesse in wie u bent en willen u graag leren kennen. Want alleen dan kunnen we u helpen en een advies geven dat écht bij uw persoonlijke situatie en wensen past.

Opzegtermijn vaststellingsovereenkomst

Van belang is dat er in de vaststellingsovereenkomst een correcte opzegtermijn in acht wordt genomen. Stel u bent langer dan 12 jaar in dienst, dan geldt er een wettelijke opzegtermijn van 3 maanden. Wanneer u2 werkgever een opzegtermijn hanteert van twee maanden en u klopt vervolgens na de einddatum bij het UWV aan voor het krijgen van een WW-uitkering, dan zal het UWV deze niet direct aan u toekennen. Het UWV houdt namelijk ook een opzegtermijn in acht. Wordt er een onjuiste opzegtermijn in acht genomen, dan moet u zelf een periode zonder inkomen (/uitkering) overbruggen. Dit noemen we ook wel het in acht nemen van de “fictieve opzegtermijn”. 

Concurrentiebeding vaststellingsovereenkomst

Een overeengekomen concurrentiebeding en /of relatiebeding beperkt u in het vinden van een nieuwe baan. Probeer in de vaststellingsovereenkomst op te laten nemen dat het komt te vervallen. Ook kunt u de werkgever voorstellen een lijst op te stellen van relaties die u niet mag benaderen. Wij zorgen voor duidelijke afspraken over het concurrentiebeding.

Hoe we te werk gaan..

Wij willen u graag leren kennen en u wilt natuurlijk weten wie wij zijn. We komen er snel genoeg achter of wij u kunnen bieden wat u verwacht. Onze arbeidsjuristen verwelkomen u graag voor een eerste adviesgesprek.

Juridisch advies is geen simpele druk op de knop, maar het resultaat van een gedegen inventarisatie van uw wensen en mogelijkheden. We zetten belangrijke aspecten samen met u op een rijtje. De arbeidsjurist neemt hiervoor de tijd in het eerste kennismakingsgesprek dat altijd volledig gratis en vrijblijvend is. U zit nergens aan vast!

Als het tussen u en de arbeidsjurist ‘klikt’ en wij u goed van dienst kunnen zijn, dan ontvangt u van ons een passend voorstel. We baseren het adviestraject altijd op uw doelen en mogelijkheden. Wij hechten daarbij meer belang aan een realistische benadering dan aan het scheppen van te hoge verwachtingen. Als u zich hierin kunt vinden, dan gaan we voortvarend met de advisering en begeleiding aan de slag. Dat is het uitgangspunt van onze heldere juridische dienstverlening. 

Vanaf dit moment ontzorgen wij u en zorgen dat alles van a tot z geregeld is. Uw arbeidskwestie handelen wij snel en goed af. Deze actieve werkwijze heeft zich inmiddels ruimschoots bewezen. 

Voor, tijdens en na de het adviestraject zijn wij graag uw aanspreekpunt. Onze samenwerking levert al lange tijd uitsluitend tevreden ­klanten op. Voor onze klanten zetten wij dat ene stapje extra dat nu juist in veel zaken het verschil maakt. Uw zaak is bij ons in goede handen.

WW uitkering vaststellingsovereenkomst

Het is van belang dat de vaststellingsovereenkomst WW-vriendelijk is geformuleerd. Uit de vaststellingsovereenkomst moet blijken dat de werkgever het initiatief tot beëindiging heeft genomen en dat er geen sprake is van een ontslag op staande voet (dringende reden) en dat de werknemer geen ‘verwijt’ valt te maken. Ook moet een WW-vriendelijke ontslaggrond zijn opgenomen. Vaak wordt genoemd dat werknemer en werkgever een verschil van inzicht hebben. Wanneer de werkgever vanwege de coronacrisis een vaststellingsovereenkomst wil sluiten, moet in de overeenkomst opgenomen staan dat er sprake is van een ‘bedrijfseconomische reden’.

Finale kwijting

In geval van finale kwijting kun je na het ondertekenen van de vaststellingsovereenkomst geen andere vorderingen bij jouw werkgever claimen. U heeft na ondertekening niets meer van elkaar te vorderen. Let er daarom goed op dat alle onderwerpen zijn benoemd en er geen losse eindjes zijn.

Vragen?

Wilt u de vaststellingsovereenkomst laten beoordelen? Vaak betaalt de werkgever de kosten om de vaststellingsovereenkomst te laten beoordelen. Of zou u willen dat wij namens u gaan onderhandelen met uw werkgever? Neem dan contact met ons op. Vul het contactformulier in, stel uw vraag via Whatsapp of bel ons op het nummer 040- 303 51 13. Liever langskomen voor een vrijblijvend gesprek? Dat kan natuurlijk ook! Maak dan snel een afspraak.