Ontslag bij ziekte

Vaststellingsovereenkomst 'ww proof'. Voorkom dat u geen (of veel later) pas een ww uitkering krijgt.
Plan kosteloos adviesgesprek

Vragen over de vaststellingsovereenkomst bij ziekte? Als u niet (volledig) kunt werken, dan dient uw werkgever het salaris door te betalen. Bij ziekte geldt een ontslagverbod. Toch is het mogelijk om een vaststellingsovereenkomst aan te gaan. Met een vaststellingsovereenkomst kan met wederzijds goedvinden het ontslag bij ziekte worden geregeld. Arbeidsjurist Eindhoven is specialist in ontslag bij ziekte en helpt u graag alle zaken goed te regelen. Bel ons direct op 040- 303 51 13 voor een telefonische kennismaking of laat uw gegevens achter op de contactpagina. U kunt ons ook via Whatsapp bereiken!

Contracten

Juridisch advies en begeleiding bij het aangaan of beëindigen van een arbeidsovereenkomst, contract van bepaalde of onbepaalde tijd. Wij onderhandelen altijd de beste voorwaarden voor u uit.

Ziekte

Langdurige ziekte kan voor zowel werknemer als werkgever erg vervelend zijn. Onze arbeidsjurist bespreekt de zaak met u, bestudeert alle documenten en beoordeelt uw situatie.

Ontslag

Het kan natuurlijk gebeuren: uw werkgever wil de arbeidsrelatie beëindigen, of u moet een werknemer ontslaan. En hoe vervelend dat ook is, u kunt er maar beter goed op voorbereid zijn.

Tijdelijk of vast contract vaststellingsovereenkomst

Als u een vaststellingsovereenkomst krijgt aangeboden is het belangrijk om na te gaan of dat u een tijdelijk of vast contract heeft. Bij een tijdelijk contract is het belangrijk dat een tussentijds opzegbeding in het contract is opgenomen. Als u ziek bent en een vast contract heeft, dan kan u het ontslag met wederzijds goedvinden via een vaststellingsovereenkomst regelen. Als u de vaststellingsovereenkomst tekent dan moet u zich wel beter hebben gemeld. Gaat u ziek uit dienst, dan kunt u geen aanspraak maken op een ww-uitkering.

Gratis adviesgesprek

U bent welkom voor een gratis digitaal adviesgesprek.
We hebben namelijk oprechte interesse in wie u bent en willen u graag leren kennen. Want alleen dan kunnen we u helpen en een advies geven dat écht bij uw persoonlijke situatie en wensen past.

Vaststellingsovereenkomst bij ziekte tekenen

Als u ziek bent, dan is het niet verstandig om een vaststellingsovereenkomst te tekenen. Het UWV kan dan de ww-uitkering weigeren te verstrekken. U had namelijk recht op loondoorbetaling bij ziekte. Het tekenen van een vaststellingsovereenkomst bij ziekte kan u het recht op ww-uitkering kosten. Er zijn uitzonderingen, bijvoorbeeld als u verwacht dat u bijna bent hersteld. Of als niet meer arbeidsongeschikt bent. U verwacht wel te kunnen solliciteren en bij een andere werkgever aan de slag te kunnen.

ww uitkering berekenen bij vaststellingsovereenkomst

Om de duur van de ww uitkering te berekenen na de vaststellingsovereenkomst dient u rekening te houden met de wekeneis. Als u in de laatste 36 weken vóórdat u werkloos werd (tekendatum vaststellingsovereenkomst), in minstens 26 weken gewerkt? Dan voldoet u aan de wekeneis. U krijgt een basisuitkering van 3 maanden. Het maakt niet uit hoeveel uur u per week werkte in die 26 weken. Voldoet u aan de wekeneis én heeft u de laatste 5 kalenderjaren voordat u werkloos werd ten minste 4 kalenderjaren gewerkt? En heeft u deze jaren voldoende gewerkt om ze mee te mogen tellen voor uw arbeidsverleden? Dan voldoet u aan de jareneis en krijgt u een verlengde uitkering.

Voorbeeld: Voor ieder volledig kalenderjaar heeft u recht op 1 maand (verlengde) ww uitkering. 7 jaar arbeidsverleden betekent dus 7 maanden ww uitkering.

Hoe we te werk gaan..

Wij willen u graag leren kennen en u wilt natuurlijk weten wie wij zijn. We komen er snel genoeg achter of wij u kunnen bieden wat u verwacht. Onze arbeidsjuristen verwelkomen u graag voor een eerste adviesgesprek.

Juridisch advies is geen simpele druk op de knop, maar het resultaat van een gedegen inventarisatie van uw wensen en mogelijkheden. We zetten belangrijke aspecten samen met u op een rijtje. De arbeidsjurist neemt hiervoor de tijd in het eerste kennismakingsgesprek dat altijd volledig gratis en vrijblijvend is. U zit nergens aan vast!

Als het tussen u en de arbeidsjurist ‘klikt’ en wij u goed van dienst kunnen zijn, dan ontvangt u van ons een passend voorstel. We baseren het adviestraject altijd op uw doelen en mogelijkheden. Wij hechten daarbij meer belang aan een realistische benadering dan aan het scheppen van te hoge verwachtingen. Als u zich hierin kunt vinden, dan gaan we voortvarend met de advisering en begeleiding aan de slag. Dat is het uitgangspunt van onze heldere juridische dienstverlening. 

Vanaf dit moment ontzorgen wij u en zorgen dat alles van a tot z geregeld is. Uw arbeidskwestie handelen wij snel en goed af. Deze actieve werkwijze heeft zich inmiddels ruimschoots bewezen. 

Voor, tijdens en na de het adviestraject zijn wij graag uw aanspreekpunt. Onze samenwerking levert al lange tijd uitsluitend tevreden ­klanten op. Voor onze klanten zetten wij dat ene stapje extra dat nu juist in veel zaken het verschil maakt. Uw zaak is bij ons in goede handen.

Vaststellingsovereenkomst na 2 jaar ziekte

Als u 2 jaar ziek bent, dan eindigt het ontslagverbod. Uw werkgever kan de arbeidsovereenkomst eenzijdig beëindigen na toestemming van het UWV. Ook kan uw werkgever u een ontslagvoorstel doen. Bijvoorbeeld via een vaststellingsovereenkomst. Arbeidsjurist Eindhoven kan uw vaststellingsovereenkomst controleren. U heeft mogelijk recht op een wia- uitkering van het UWV. Laat uw vaststellingsovereenkomst gratis controleren door Arbeidsjurist Eindhoven.

vragen over uw arbeidscontract

Gratis eerste advies

Heeft u vragen over uw contract, rechten of plichten? Wil u precies weten waar u op moet letten bij het aangaan van een contract? Arbeidsjurist Eindhoven adviseert werknemers bij het aangaan van een arbeidsovereenkomst, zodat heldere afspraken worden gemaakt en u niet voor verassingen komt te staan.

Vul het contactformulier in, stel uw vraag via Whatsapp of bel ons op het nummer 040- 303 51 13. Liever langskomen voor een vrijblijvend gesprek? Dat kan natuurlijk ook! Maak dan snel een afspraak.

Neem contact met op