Gratis ontslagcheck!
Wij pakken uw arbeidsrechtelijke vraagstukken met beide handen aan, voorkomen problemen, bemiddelen bij arbeidsconflicten en, indien nodig, procederen wij voortvarend voor het beste resultaat.
Plan kosteloos adviesgesprek
Vaststellingsovereenkomst
Arbeidsjuristen die u op heldere wijze informeren over uw rechten en plichten.
Gratis adviesgesprek
Gratis intakegesprek
Arbeidsjuristen waarmee u vrijblijvend kunt sparren over uw mogelijkheden. Vooraf duidelijke afspraken maken over de werkzaamheden.
Plan gratis intakegesprek
Previous
Next

Vragen over uw vaststellingsovereenkomst? Neem dan contact op met Arbeidsjurist Eindhoven. Onderhandelen over de inhoud van een vaststellingsovereenkomst is voor de meeste werknemers geen dagelijks werk. Voor ons wel. Wij weten precies waar we op moeten letten en staan u graag bij. Laat u adviseren over de inhoud en voorkom nare verrassingen achteraf. Wij zorgen ervoor dat u krijgt waar u recht op heeft. Uw kwestie voorleggen aan een arbeidsjurist? Dan heeft u bij ons de zekerheid dat het intakegesprek vrijblijvend is. Interesse? Vul dan het contactformulier in of stel uw vraag via Whatsapp of bel ons op 040-3035113.

Voorwaarden

Advies en begeleiding bij ziekte, ontslag, reorganisatie, sociaal plan, bedingen over concurrentie, cao’s en het het relatiebeding. Wij onderhandelen de beste voorwaarden voor u uit.

Ziekte

Langdurige ziekte kan voor zowel werknemer als werkgever erg vervelend zijn. Onze arbeidsjurist bespreekt de zaak met u, bestudeert alle documenten en beoordeelt uw situatie.

Ontslag

Het kan natuurlijk gebeuren: uw werkgever wil de arbeidsrelatie beëindigen, of u moet een werknemer ontslaan. En hoe vervelend dat ook is, u kunt er maar beter goed op voorbereid zijn.

Vaststellingsovereenkomst "wederzijds goedvinden"

Het merendeel van de arbeidsovereenkomsten wordt niet beëindigd door verleende toestemming van het UWV of door ontbinding door de kantonrechter, maar met wederzijds goedvinden. Er wordt tussen werkgever en werknemer onderhandeld over de voorwaarden waaronder de arbeidsovereenkomst wordt beëindigd. Het resultaat van de onderhandelingen wordt vastgelegd in een schriftelijke vaststellingsovereenkomst, ook wel beëindigingsovereenkomst genoemd. De juristen van Arbeidsjurist Eindhoven onderhandelen dagelijks over de inhoud van vaststellingsovereenkomst. Samen met ons bereikt u het optimale resultaat, bijvoorbeeld een veel hogere ontslagvergoeding! 

Gratis adviesgesprek

U bent welkom voor een gratis adviesgesprek op ons kantoor aan de Stratumsedijk 6 in Eindhoven.
We hebben namelijk oprechte interesse in wie u bent en willen u graag leren kennen. Want alleen dan kunnen we u helpen en een advies geven dat écht bij uw persoonlijke situatie en wensen past.

Inhoud vaststellingsovereenkomst, recht op een uitkering?

Heeft u recht op een WW-uitkering? Bij ontslag met een vaststellingsovereenkomst moet u een kopie van de vaststellingsovereenkomst opsturen aan het UWV. Het UWV toetst of er geen sprake is van verwijtbare werkloosheid (= werknemer is zelf schuldig aan ontslag). Daarnaast bepaalt het UWV of de juiste (fictieve) opzegtermijn is gehanteerd. De WW-uitkering start pas op het moment dat de arbeidsovereenkomst na in achtneming van de juiste opzegtermijn zou zijn geëindigd. Dit kan er toe leiden dat u tijdelijk geen inkomen heeft. De arbeidsovereenkomst is namelijk al geëindigd en daarmee ook het recht op salaris en uw recht op een WW-uitkering is nog niet gestart.

In een vaststellingsovereenkomst (beëindigingsovereenkomst) moet tenminste het volgende zijn opgenomen:

Kosten vaststellingsovereenkomst werknemer

Arbeidsjurist Eindhoven controleert uw vaststellingsovereenkomst gratis! De vaststellingsovereenkomst zal in eerste instantie door uw werkgever worden opgesteld en deze gaat uiteraard vooral uit van zijn belangen. Wij zorgen er voor dat er ook voldoende aandacht wordt besteed aan uw belangen. Wij bekijken of een hogere ontslagvergoeding mogelijk is en dat er geen afspraken zijn opgenomen die u in de toekomst beperken. De vergoeding van de kosten van rechtsbijstand maken vaak onderdeel uit van de onderhandeling en hier gaan de meeste werkgevers mee akkoord. Linksom of rechtsom, u profiteert altijd van onze werkzaamheden. Het begint namelijk allemaal met een gratis intakegesprek waarbij we uw eerste vragen kosteloos beantwoorden. 

Hoe we te werk gaan..

Wij willen u graag leren kennen en u wilt natuurlijk weten wie wij zijn. We komen er snel genoeg achter of wij u kunnen bieden wat u verwacht. Onze arbeidsjuristen verwelkomen u graag voor een eerste adviesgesprek.

Juridisch advies is geen simpele druk op de knop, maar het resultaat van een gedegen inventarisatie van uw wensen en mogelijkheden. We zetten belangrijke aspecten samen met u op een rijtje. De arbeidsjurist neemt hiervoor de tijd in het eerste kennismakingsgesprek dat altijd volledig gratis en vrijblijvend is. U zit nergens aan vast!

Als het tussen u en de arbeidsjurist ‘klikt’ en wij u goed van dienst kunnen zijn, dan ontvangt u van ons een passend voorstel. We baseren het adviestraject altijd op uw doelen en mogelijkheden. Wij hechten daarbij meer belang aan een realistische benadering dan aan het scheppen van te hoge verwachtingen. Als u zich hierin kunt vinden, dan gaan we voortvarend met de advisering en begeleiding aan de slag. Dat is het uitgangspunt van onze heldere juridische dienstverlening. 

Vanaf dit moment ontzorgen wij u en zorgen dat alles van a tot z geregeld is. Uw arbeidskwestie handelen wij snel en goed af. Deze actieve werkwijze heeft zich inmiddels ruimschoots bewezen. 

Voor, tijdens en na de het adviestraject zijn wij graag uw aanspreekpunt. Onze samenwerking levert al lange tijd uitsluitend tevreden ­klanten op. Voor onze klanten zetten wij dat ene stapje extra dat nu juist in veel zaken het verschil maakt. Uw zaak is bij ons in goede handen.

Transitievergoeding of ontslagvergoeding?

Arbeidsjurist Eindhoven krijgt vaak de vraag wat het verschil is tussen een transitievergoeding en ontslagvergoeding?

In de laatste jaren is het ontslagrecht verder versoepeld. Het is voor werkgevers makkelijker om u te ontslaan. Om de medewerker te beschermen, is de “transitievergoeding” bedacht: een bedrag dat u krijgt bij het ontslag. De transitievergoeding is bedoeld om nieuw werk en daarmee een nieuwe inkomstenbron te krijgen.  Alleen als u minimaal twee jaar heeft gewerkt bij uw werkgever dan heeft u recht op een transitievergoeding bij ontslag. Het ontslag moet wel gaan via het UWV of de kantonrechter. In dat geval is uw werkgever verplicht u een transitievergoeding te betalen.

Als het ontslag niet gaat via de kantonrechter of het UWV is een transitievergoeding niet verplicht. Maar dat betekent niet dat u geen ontslagvergoeding kunt krijgen. Als u afspreekt dat u het eens bent over het ontslag dan is er sprake van ontslag met wederzijds goedvinden. U dient bereid te zijn om aan het ontslag (zonder ontslagvergunning of uitspraak van de Kantonrechter) uw medewerking te verlenen. Een aardige financiële compensatie in de vorm van een ontslagvergoeding is iets wat u kan overtuigen! Voordeel voor uw werkgever is ook dat hij geen ontslagprocedure via de kantonrechter of het UWV hoeft te starten. Dat scheelt hem dan weer tijd en geld. Arbeidsjurist Eindhoven onderhandelt over de vergoeding met uw werkgever.

Berekening uw ontslagvergoeding

[Calc_R1_00A]

Advies nodig?

Heeft u een vraag voor ons over uw vaststellingsovereenkomst, de ww-uitkering, de ontslagvergoeding of een andere vraag over werk en inkomen? Wij zijn het gewend om snel te schakelen. Als u dat wenst, dan heeft u al binnen 24 uur een afspraak bij ons op kantoor. Wilt u meer weten over onze werkwijze? Vul het contactformulier in of stel uw vraag via Whatsappof bel ons direct op 040-3035113. Het eerste gesprek is altijd gratis!