Vaststellingsovereenkomst

Wat is een vaststellingsovereenkomst, waar moet u op letten? Leg uw vraag neer bij Arbeidsjurist Eindhoven en wij laten u ervaren dat wij het verschil maken. Zonder enige verplichting, beloofd! Advies en begeleiding vaststellingsovereenkomst; betere voorwaarden ontslag met wederzijds goedvinden. Ervaren dat wij het verschil maken? Vul dan het contactformulier in of stel uw vraag via Whatsapp of bel ons op 040-3035113

Wat is een vaststellingsovereenkomst?

Een vaststellingsovereenkomst of beëindigingsovereenkomst (dat is hetzelfde) wordt in het arbeidsrecht gebruikt wanneer er buiten de rechter om afspraken worden gemaakt over het ontslag. Er wordt onderhandeld over de voorwaarden waaronder het dienstverband eindigt en – als het lukt om tot overeenstemming te komen – worden de afspraken schriftelijk vastgelegd in zo’n overeenkomst. De vaststellingsovereenkomst wordt afgekort “VSO” genoemd. Het doel van een vaststellingsovereenkomst is vaak het oplossen van een geschil of een andere onzekere situatie tussen u en uw werkgever. De vaststellingsovereenkomst dient aan een aantal voorwaarden te voldoen. Laat u bijstaan door Arbeidsjurist Eindhoven om vervelende verassingen achteraf te voorkomen.

Korte lijnen, heldere taal en efficiënte aanpak

Onderhandel over de vaststellingsovereenkomst!

Ga niet zomaar akkoord met het aanbod, neem de tijd om u te laten adviseren door Arbeidsjurist Eindhoven. Doorgaans is de voorgelegde vaststellingsovereenkomst niet meer dan een eerste aanbod van uw werkgever. Teken daarom niet direct! Laat het voorstel door ons beoordelen, wij doen voor u een tegenvoorstel en onderhandelen. Er is vrijwel altijd een beter resultaat te behalen dan het eerste aanbod. Wilt u bijvoorbeeld een hogere ontslagvergoeding ontvangen? Of ontslagen worden uit het concurrentiebeding? Neem vandaag nog contact op met Arbeidsjurist Eindhoven en wij bespreken de mogelijkheden met u tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Kosten rechtsbijstand beoordelen vaststellingsovereenkomst?

Het is verstandig een beëindigingsvoorstel van uw werkgever te laten beoordelen door een jurist van Arbeidsjurist Eindhoven of advocaat die gespecialiseerd is in het arbeidsrecht. De kosten voor inschakeling van een arbeidsrecht specialist van Arbeidsjurist Eindhoven worden doorgaans door uw werkgever vergoed. Maak gebruik van dit budget; wij kunnen de overeenkomst dan gratis beoordelen. Als er nog geen budget is aangeboden door uw werkgever, dan lukt het vrijwel altijd dit alsnog uit te onderhandelen.

Wat is belangrijk bij deze beoordeling?

Natuurlijk spelen zaken als de datum van beëindiging en de hoogte van de ontslagvergoeding een belangrijke rol. Daar blijft het echter niet bij. Denk bijvoorbeeld ook aan uw recht op een WW- of ZW-uitkering na het einde van het dienstverband en het maken van afspraken over uitbetaling van vakantiedagen, scholings- en outplacement budgetten, vrijstelling van werkzaamheden, een eventueel concurrentiebeding, studiekosten, aandelen/opties en vergoeding van gemaakte juridische kosten. Het laten checken van de vaststellingsovereenkomst door Arbeidsjurist Eindhoven loont altijd en voorkomt nare verrassingen achteraf. Dat geldt nog in het bijzonder bij het sluiten van een vaststellingsovereenkomst tijdens ziekte. Op de pagina vaststellingsovereenkomst beoordelen vindt u meer informatie terug over dit onderwerp.

Vragen of hulp nodig?

Heeft u nog vragen over het beoordelen van de vaststellingsovereenkomst? Neem dan contact op met Arbeidsjurist Eindhoven. Wilt u meer weten over onze werkwijze? Vul dan het contactformulier in of stel uw vraag via Whatsapp of bel ons op 040-3035113. De eerste en belangrijkste vragen kunnen we vaak direct beantwoorden en daar brengen we niets voor in rekening. Een afspraak maken kan vaak nog voor dezelfde of de volgende dag. Kortom, we helpen u graag verder.