Transitievergoeding bij vaststellingsovereenkomst

Volgens de Nederlandse wet is een werkgever niet verplicht om een transitievergoeding bij een vaststellingsovereenkomst te betalen. In de plaats daarvan kan een hogere (of lagere) transitievergoeding overeen worden gekomen. De hoogte van de ontslagvergoeding of transitievergoeding is afhankelijk van uw onderhandelingspositie. Wij bieden werknemers en werkgevers juridische ondersteuning bij de onderhandeling over een vaststellingsovereenkomst.

Transitievergoeding of ontslagvergoeding

Uw onderhandelingspositie over de hoogte van de transitievergoeding of ontslagvergoeding wordt bepaald door de omstandigheden die hebben geleid tot het ontslagvoorstel. Als u zelf het initiatief heeft genomen om te vragen om een vaststellingsovereenkomst, dan zal dit ertoe leiden dat uw werkgever geen transitievergoeding of ontslagvergoeding bij de vaststellingsovereenkomst wenst te betalen. Als het initiatief bij uw werkgever ligt om de arbeidsovereenkomst te beëindigen en er verder geen omstandigheden zijn die een eenzijdig ontslag rechtvaardigen, dan zal dit uw onderhandelingspositie ten goede komen. Wij zetten ons dagelijks in om de beste ontslagvoorwaarden uit te onderhandelen.

Korte lijnen, heldere taal en efficiënte aanpak.

Hoogte transitievergoeding of ontslagvergoeding

De hoogte van de transitievergoeding is vastgelegd in artikel 7:673 van het burgerlijk wetboek. De hoogte van de ontslagvergoeding is de uitkomst van onderhandelingen. De transitievergoeding moet de werkgever verplicht betalen als toestemming is verkregen (UWV of kantonrechter) om de arbeidsovereenkomst eenzijdig te beëindigen. Als de werkgever u vraagt om mee te werken aan een beëindiging via een vaststellingsovereenkomst, dan kunt u aanspraak maken op een hogere ontslagvergoeding. De hoogte is afhankelijk van uw onderhandelingspositie. Wij informeren u vrijblijvend over de hoogte van de transitievergoeding of ontslagvergoeding.

Ontslagvergoeding volgens kantonrechtersformule

Tot 2015 werd de ontslagvergoeding ook gebaseerd op de uitkomst van de zogenoemde kantonrechtersformule. Deze formule wordt echter niet meer gehanteerd. De hoogte van de ontslagvergoeding bij de vaststellingsovereenkomst is vrij overeen te komen. De werknemer dient financieel gecompenseerd te worden voor het ontslag. Wij adviseren zowel werknemers als werkgevers bij onderhandelingen over de vaststellingsovereenkomst. In 9 van de 10 zaken onderhandelen wij een hogere ontslagvergoeding uit voor werknemers én betere ontslagvoorwaarden.

Juridisch advies nodig bij vaststellingsovereenkomst?

Wilt u het ontslagvoorstel gratis laten checken door een arbeidsjurist? Dan bent u aan het juiste adres. Het ontslagvoorstel zullen wij met u bespreken en u een eerste advies verstrekken. Veelal is een vergoeding door de werkgever in juridisch advies tevens onderdeel van de vaststellingsovereenkomst. Anders nemen wij dit mee als onderhandelingspunt. De juridische kosten hoeven u in elk geval niet te weerhouden om contact met ons op te nemen. Dit eerste ontslagadvies is namelijk vrijblijvend.

Vragen of hulp nodig?

Heeft u nog vragen over het beoordelen van de vaststellingsovereenkomst? Neem dan contact op met Arbeidsjurist Eindhoven. Wilt u meer weten over onze werkwijze? Vul dan het contactformulier in of stel uw vraag via Whatsapp of bel ons op 040-3035113. De eerste en belangrijkste vragen kunnen we vaak direct beantwoorden en daar brengen we niets voor in rekening. Een afspraak maken kan vaak nog voor dezelfde of de volgende dag. Kortom, we helpen u graag verder.