Arbeidsrechtelijke vragen? Neem dan contact op met Arbeidsjurist Eindhoven. Heeft u een vraag over uw arbeidssituatie naar aanleiding van de corona maatregelen? Vul direct het contactformulier in of stel uw vraag via Whatsapp of bel 040-3035113. Wij ontvangen u graag voor een kosteloos kennismakingsgesprek. 

Voorwaarden

Advies en begeleiding bij ziekte, ontslag, reorganisatie, sociaal plan, bedingen over concurrentie, cao’s en het het relatiebeding. Wij onderhandelen de beste voorwaarden voor u uit.

Ziekte

Langdurige ziekte kan voor zowel werknemer als werkgever erg vervelend zijn. Onze arbeidsjurist bespreekt de zaak met u, bestudeert alle documenten en beoordeelt uw situatie.

Ontslag

Het kan natuurlijk gebeuren: uw werkgever wil de arbeidsrelatie beëindigen, of u moet een werknemer ontslaan. En hoe vervelend dat ook is, u kunt er maar beter goed op voorbereid zijn.

Regels na vakantie/reis in land met oranje of rood reisadvies

Uw werkgever kan u niet verbieden om op reis te gaan naar een land of gebied met een oranje of rood reisadvies. Als u na terugkomst niet thuis kunt werken, dan is uw werkgever niet verplicht om uw loon door te betalen. U heeft dan geen recht op salaris. Bent u ziek teruggekomen uit een land met code oranje (vakantiereizen afgeraden), dan zijn de gevolgen voor eigen rekening. Uw werkgever is niet verplicht het loon door te betalen als u in quarantaine moet. Als u terugkomt uit een land met een negatief reisadvies (oranje of rood) dan geldt het dringende advies om 10 dagen in thuis quarantaine te gaan. Het is uw eigen verantwoordelijkheid om tijdig terug te zijn om de volledige quarantaine af te maken voordat u weer aan het werk gaat.

Gratis adviesgesprek

U bent welkom voor een gratis adviesgesprek op ons kantoor aan de Stratumsedijk 6 in Eindhoven.
We hebben namelijk oprechte interesse in wie u bent en willen u graag leren kennen. Want alleen dan kunnen we u helpen en een advies geven dat écht bij uw persoonlijke situatie en wensen past.

Moet uw werkgever u thuis laten werken?

Het wordt werkgevers aangeraden om werknemers zoveel als mogelijk thuis te laten werken. De werkgever mag de reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer stopzetten als u thuiswerkt. Het RIVM geeft aan dat u zoveel mogelijk thuis moet blijven en bij voorkeur moet thuiswerken wanneer het kan. Als u 1,5 meter afstand kunt houden tot uw collega’s dan vormt het geen probleem dat u op kantoor uw werkzaamheden verricht. Of u naar uw werk kunt gaan hangt dus van het bedrijf af, maar de regels houden dus niet in dat u zeker niet naar kantoor kunt gaan. Dus zolang het bedrijf op locatie voldoet aan de eisen die het RIVM stelt, kunt u niet weigeren om naar het werk te gaan omdat u zich hier bijvoorbeeld “niet prettig bij voelt”. 

Vakantiedagen inleveren vanwege corona verplicht?

Uw werkgever vraagt u om vakantiedagen in te leveren omdat er minder werk is. U bent niet verplicht hiermee in te stemmen. Als er te weinig werk is, dan blijft dit de verantwoordelijkheid van uw werkgever. De werkgever moet u de overeengekomen vaste uren doorbetalen. Bij omzetverlies kan uw werkgever -onder omstandigheden- aanspraak maken op een tegemoetkoming NOW.

Hoe we te werk gaan..

Wij willen u graag leren kennen en u wilt natuurlijk weten wie wij zijn. We komen er snel genoeg achter of wij u kunnen bieden wat u verwacht. Onze arbeidsjuristen verwelkomen u graag voor een eerste adviesgesprek.

Juridisch advies is geen simpele druk op de knop, maar het resultaat van een gedegen inventarisatie van uw wensen en mogelijkheden. We zetten belangrijke aspecten samen met u op een rijtje. De arbeidsjurist neemt hiervoor de tijd in het eerste kennismakingsgesprek dat altijd volledig gratis en vrijblijvend is. U zit nergens aan vast!

Als het tussen u en de arbeidsjurist ‘klikt’ en wij u goed van dienst kunnen zijn, dan ontvangt u van ons een passend voorstel. We baseren het adviestraject altijd op uw doelen en mogelijkheden. Wij hechten daarbij meer belang aan een realistische benadering dan aan het scheppen van te hoge verwachtingen. Als u zich hierin kunt vinden, dan gaan we voortvarend met de advisering en begeleiding aan de slag. Dat is het uitgangspunt van onze heldere juridische dienstverlening. 

Vanaf dit moment ontzorgen wij u en zorgen dat alles van a tot z geregeld is. Uw arbeidskwestie handelen wij snel en goed af. Deze actieve werkwijze heeft zich inmiddels ruimschoots bewezen. 

Voor, tijdens en na de het adviestraject zijn wij graag uw aanspreekpunt. Onze samenwerking levert al lange tijd uitsluitend tevreden ­klanten op. Voor onze klanten zetten wij dat ene stapje extra dat nu juist in veel zaken het verschil maakt. Uw zaak is bij ons in goede handen.

Verplicht corona besmetting doorgeven aan werkgever?

Het coronavirus is erg besmettelijk en daarom is het verstandig om uw werkgever te vertellen dat u besmet bent met het coronavirus. Formeel hoeft u niet te vertellen waar u last van heeft als u zich ziekmeldt, maar we raden het in geval van corona toch aan. Uw werkgever mag ook niet vragen of u corona heeft en mag geen medische gegevens vastleggen of delen met anderen. Uw werkgever is namelijk verplicht te zorgen voor een veilige en gezonde werkomgeving. Niet alleen voor u, maar ook voor uw collega’s. U krijgt uw loon gewoon doorbetaald, want voor ziek zijn door het coronavirus gelden de gewone regels voor loondoorbetaling bij ziekte. 

Doorbetaald verlof als een gezinslid besmet is?

Uw werkgever kan u niet verplichten om vakantiedagen op te nemen. In zo’n geval kunt u aanspraak maken op een calamiteitenverlof of kortdurend zorgverlof. U behoudt dan recht op (een deel van het) loon. Bij zorgverlof is dit 70% en bij calamiteitenverlof 100%. Calamiteitenverlof is bedoeld voor kort verlof wegens onmiddellijke privé-noodsituaties (met volledig recht op behoud van loon). Bijvoorbeeld de eerste dag dat een gezinslid wordt opgenomen in een ziekenhuis en/of in quarantaine moet. Kortdurend zorgverlof is bedoeld voor werknemers die voor familieleden moeten zorgen. Kortdurend zorgverlof is beschikbaar voor een korte periode.

Vragen over uw arbeidssituatie?

Vul het contactformulier in, stel uw vraag via Whatsapp of bel ons op het nummer 040- 303 51 13. Liever langskomen voor een vrijblijvend gesprek? Dat kan natuurlijk ook. Maak dan snel een afspraak. Ons kantoor voldoet aan alle regels van het RIVM. Vanzelfsprekend is het ook mogelijk om een (video)gesprek op afstand te plannen met onze adviseur.