Opzegtermijn

Vraag over de opzegtermijn bij vaststellingsovereenkomst? Zorg ervoor dat de juiste einddatum wordt opgenomen. Voorkom dat geen of veel later een ww-uitkering ontvangt.
Plan kosteloos adviesgesprek

Bij Arbeidsjurist ontvangen we veel vragen over de opzegtermijn in relatie tot de vaststellingsovereenkomst. Het correct opnemen van de opzegtermijn gaat in de praktijk niet altijd goed. Dit heeft nadelige gevolgen voor de ww- rechten. In dit artikel besteden we daarom aandacht aan de regels rondom de opzegtermijn. Arbeidsjurist, dé specialist in advies, bemiddeling en onderhandeling bij arbeidsrechtelijke kwesties. Bel ons direct op 040- 303 51 13 voor een telefonische kennismaking of laat uw gegevens achter op de contactpagina. U kunt ons ook via Whatsapp bereiken!

Contracten

Juridisch advies en begeleiding bij het aangaan of beëindigen van een arbeidsovereenkomst, contract van bepaalde of onbepaalde tijd. Wij onderhandelen altijd de beste voorwaarden voor u uit.

Ziekte

Langdurige ziekte kan voor zowel werknemer als werkgever erg vervelend zijn. Onze arbeidsjurist bespreekt de zaak met u, bestudeert alle documenten en beoordeelt uw situatie.

Ontslag

Het kan natuurlijk gebeuren: uw werkgever wil de arbeidsrelatie beëindigen, of u moet een werknemer ontslaan. En hoe vervelend dat ook is, u kunt er maar beter goed op voorbereid zijn.

Opzegtermijn vaststellingsovereenkomst ww- uitkering

De werknemer wil bij het einde van het dienstverband direct een ww- uitkering ontvangen als hij nog geen nieuwe baan heeft. Om te voorkomen dat het UWV geen ww- uitkering verstrekt direct na de einddatum van het dienstverband, dient de wettelijke opzegtermijn te zijn nagekomen door partijen. Gedurende de opzegtermijn blijft u nog in dienst bij de werkgever en ontvangt u salaris. Dit noemen we ook wel de “fictieve opzegtermijn” omdat het niet zo is dat één van de beide partijen opzegt, maar partijen samen het ontslag met wederzijds goedvinden overeenkomen. Arbeidsjurist biedt een gratis ontslagcheck.

Gratis adviesgesprek

U bent welkom voor een gratis digitaal adviesgesprek.
We hebben namelijk oprechte interesse in wie u bent en willen u graag leren kennen. Want alleen dan kunnen we u helpen en een advies geven dat écht bij uw persoonlijke situatie en wensen past.

Fictieve opzegtermijn vaststellingsovereenkomst

De wettelijke opzegtermijn is dus een belangrijk element om goed vast te leggen in de vaststellingsovereenkomst. Dit om te voorkomen dat u moet wachten op een ww- uitkering. Voorbeeld: als u op 15 januari tot overeenstemming komt over de inhoud van een overeenkomst, 6 jaar in dienst bent geweest, dan heeft u rekening te houden met een fictieve opzegtermijn van 2 maanden. Hieronder de uitwerking van dit voorbeeld.

Tekendatum overeenkomst

15 januari

 

= 31 januari (einde kalendermaand)

Opzegtermijn

tot 5 jaar 1 maand
5 tot 10 jaar 2 maanden
10 tot 15 jaar 3 maanden
15 jaar of langer 4 maanden

2 maanden

Dienstverband heeft 6 jaar geduurd

Einddatum

1 april

31 januari + 2 maanden = 31 maart

Dit betekent dat pas vanaf 1 april aanspraak kan worden gemaakt op een ww- uitkering. Het UWV eist dat partijen de opzegtermijn in acht nemen ondanks dat het dienstverband feitelijk niet door een van de partijen eenzijdig wordt opgezegd. Daarom spreken we van een “fictieve opzegtermijn”.

Advies opzegtermijn bij vaststellingsovereenkomst?

De Arbeidsjuristen helpen u graag verder. Wij begeleiden werknemers en werkgever uit het hele land. Ons hoofdkantoor bevindt zich in het centrum van Eindhoven, maar het meeste werk leveren wij op afstand. Heeft u een vraag over de (fictieve) opzegtermijn, niet helemaal zeker welke einddatum er dient te worden opgenomen of wilt u een gratis ontslagcheck ontvangen? Neem dan contact op.

vragen over uw arbeidscontract

Gratis eerste advies

Heeft u vragen over uw contract, rechten of plichten? Wil u precies weten waar u op moet letten bij het aangaan van een contract? Arbeidsjurist Eindhoven adviseert werknemers bij het aangaan van een arbeidsovereenkomst, zodat heldere afspraken worden gemaakt en u niet voor verassingen komt te staan.

Vul het contactformulier in, stel uw vraag via Whatsapp of bel ons op het nummer 040- 303 51 13. Liever langskomen voor een vrijblijvend gesprek? Dat kan natuurlijk ook! Maak dan snel een afspraak.

Neem contact met op