Ontslag wegens disfunctioneren

Geen enkele werkgever zit te wachten op een niet functionerende werknemer. Het is doorgaans dan ook zaak om zo snel mogelijk afscheid van elkaar te nemen. Een ontslag wegens disfunctioneren kent echter verschillende haken en ogen. Het is de kunst om de vereiste formele stappen zorgvuldig te zetten. De juristen van Arbeidsjurist Eindhoven helpen u daarin graag verder.

Verbetertraject disfunctioneren

Zo is van belang dat u uw werknemer er op wijst dat zijn functioneren te wensen over laat en hem ook een redelijke tijd gunt dit te verbeteren. U dient verbeterpunten aan te dragen en/of waarschuwingen te geven wanneer het toch mis gaat. Onze specialisten helpen dit traject voor u vorm te geven.

Advies ontslag disfunctioneren

Van u wordt verwacht dat u uw werknemer begeleiding en/of coaching aanbiedt ter verbetering van zijn functioneren. Het is verstandig al in dit voortraject arbeidsrechtelijk advies in te winnen. Arbeidsjurist Eindhoven kan u adviseren over dossieropbouw en de vraag of het reeds voorliggende dossier voldoende is om een ontslag wegens disfunctioneren te dragen. Op die manier kunt u uw kans op succes in een procedure dan wel in de onderhandeling over de beëindiging van de arbeidsovereenkomst aanmerkelijk vergroten.

Geen ontslag zonder dossier?

Het afdwingen van een ontslag wegens disfunctioneren, zonder dat een verbetertraject is gevolgd zal in de regel niet lukken. Dat neemt echter niet weg dat in onderling overleg niet besloten kan worden om de arbeidsovereenkomst te beëindigen. De praktijk leert namelijk dat ook de werknemer in kwestie vaak niet zit te wachten op een intensief verbetertraject maar dan liever goede afspraken maakt over zijn vertrek. Onze juristen bedienen u graag van advies in zo’n traject.

Vrijblijvend advies

Vrijblijvend sparren over de mogelijkheden? Neem dan gerust vrijblijvend telefonisch contact op met een van onze arbeidsrecht juristen. Onze kracht zit in praktische adviezen, korte lijnen en een kostenefficiënte werkwijze: na het eerste gesprek kunt u op basis van een helder advies weloverwogen keuzes maken. Wilt u meer weten over onze werkwijze? Vul het contactformulier in of stel uw vragen via Whatsapp of bel ons op 040-3035113