Gratis ontslagcheck?

Wij pakken uw arbeidsrechtelijke vraagstukken met beide handen aan, voorkomen problemen, bemiddelen bij arbeidsconflicten en, indien nodig, procederen wij voortvarend voor het beste resultaat.
Plan kosteloos adviesgesprek

Arbeidsrecht

Arbeidsjuristen die u op heldere wijze informeren over uw rechten en plichten.
Gratis adviesgesprek
Gratis intakegesprek
Arbeidsjuristen waarmee u vrijblijvend kunt sparren over uw mogelijkheden. Vooraf duidelijke afspraken maken over de werkzaamheden.
Plan gratis intakegesprek
Previous
Next

Het kan natuurlijk gebeuren: uw werkgever wil u liever niet meer hebben, of u moet een werknemer ontslaan. En hoe vervelend dat ook is, u kunt er maar beter goed op voorbereid zijn. Een ontslag bij een contract voor onbepaalde tijd mag niet zomaar. Om dat te doen moet uw baas, of u als werkgever, goedkeuring hebben van de kantonrechter of het UWV. Om die goedkeuring te krijgen moet een goede reden voor het ontslag zijn. Vaak zijn dit zaken als disfunctioneren of bedrijfseconomische redenen. Arbeidsjurist Eindhoven behartigt uw belangen. Laat uw gegevens achter op onze contactpagina of stel uw vraag via Whatsapp of bel 040-3035113

Voorwaarden

Advies en begeleiding bij ziekte, ontslag, reorganisatie, sociaal plan, bedingen over concurrentie, cao’s en het het relatiebeding. Wij onderhandelen de beste voorwaarden voor u uit.

Ziekte

Langdurige ziekte kan voor zowel werknemer als werkgever erg vervelend zijn. Onze arbeidsjurist bespreekt de zaak met u, bestudeert alle documenten en beoordeelt uw situatie.

Contract

Het kan natuurlijk gebeuren: uw werkgever wil de arbeidsrelatie beëindigen, of u moet een werknemer ontslaan. En hoe vervelend dat ook is, u kunt er maar beter goed op voorbereid zijn.

Advies bij dreigend ontslag

Het kan ook voorkomen dat u merkt dat uw baas u wil gaan ontslaan, maar dat het hoge woord er nog niet uit is. Een goed voorbeeld van zo’n situatie is de plaatsing in een verbetertraject of het verharden van de gesprekken. In zo’n geval is er nog genoeg wat u kunt doen om ontslag te voorkomen, zoals het aanleggen van een sterk dossier. Precies weten wat u kunt doen en wat uw rechten zijn? Klik dan hier, of neem contact met ons op om jouw vraag over een dreigend ontslag aan ons voor te leggen.

Bereken uw transitievergoeding 2020

Wanneer het contract van een werknemer beëindigd wordt via de kantonrechter of het UWV heeft deze werknemer recht op een transitievergoeding. De transitievergoeding bedraagt het aantal gewerkte jaren maal een-derde van het maandsalaris. Bij een modaal inkomen van 2.623 euro, en 10 gewerkte jaren, zou de transitievergoeding dus ongeveer 8.743 euro zijn. Het maximum is 83.000 euro, of een jaarsalaris bij een hoger inkomen dan 83.000 euro. Maar, de transitievergoeding kan veel hoger uitvallen, bijvoorbeeld bij het ontslag met wederzijds goedvinden. Dit heet dan een ontslagvergoeding. Meer weten over de transitievergoeding? Klik dan hier.

Transitievergoeding of een hogere ontslagvergoeding?

Wanneer het ontslag van een werknemer niet via de kantonrechter of het UWV gaat, kan een gunstigere ontslagvergoeding onderhandeld worden. In de vaststellingsovereenkomst, de afspraken die worden gemaakt over het ontslag van een werknemer, kan bijvoorbeeld een transitievergoeding met een factor 2 of 3 opgenomen worden. Dat houdt in dat de transitievergoeding 2 of 3 keer zo hoog wordt. Arbeidsjurist Eindhoven kan u hierbij helpen. Wij procederen, onderhandelen en behartigen uw belangen in alle zaken die te maken hebben met het ontslag. Meer weten over de ontslagvergoeding? Klik dan hier.

Gratis adviesgesprek

U bent welkom voor een gratis adviesgesprek op ons kantoor aan de Stratumsedijk 6 in Eindhoven.
We hebben namelijk oprechte interesse in wie u bent en willen u graag leren kennen. Want alleen dan kunnen we u helpen en een advies geven dat écht bij uw persoonlijke situatie en wensen past.

Ontslag op staande voet

Ontslag op staande voet kan gebeuren zonder voorafgaande toestemming van het UWV of de rechter, maar dan moet hier wel een dringende reden voor zijn. Een ontslag op staande voet kan altijd aangevochten worden, wanneer de werknemer het niet eens is met het ontslag. Arbeidsjurist Eindhoven adviseert en procedeert voor in ontslagprocedures. Weten wat we voor u kunnen doen? Neem dan contact op voor een vrijblijvend gesprek. Meer weten over het ontslag op staande voet? Klik dan hier.

Ontslag met wederzijds goedvinden

Zowel werkgever als werknemer kan, voordat u naar de rechter of het UWV stapt, eerst voorstellen het contract met wederzijds goedvinden te ontbinden. Dit heet het ontslag met wederzijds goedvinden. Bij ontslag met wederzijds goedvinden worden afspraken gemaakt over het ontslag tussen werknemer en werkgever, over bijvoorbeeld de ontslagvergoeding. Deze afspraken worden op papier vastgelegd in een beëindigingsovereenkomst. In juridisch jargon ook wel de vaststellingsovereenkomst genoemd.

Hoe we te werk gaan..

Wij willen u graag leren kennen en u wilt natuurlijk weten wie wij zijn. We komen er snel genoeg achter of wij u kunnen bieden wat u verwacht. Onze arbeidsjuristen verwelkomen u graag voor een eerste adviesgesprek.

Juridisch advies is geen simpele druk op de knop, maar het resultaat van een gedegen inventarisatie van uw wensen en mogelijkheden. We zetten belangrijke aspecten samen met u op een rijtje. De arbeidsjurist neemt hiervoor de tijd in het eerste kennismakingsgesprek dat altijd volledig gratis en vrijblijvend is. U zit nergens aan vast!

Als het tussen u en de arbeidsjurist ‘klikt’ en wij u goed van dienst kunnen zijn, dan ontvangt u van ons een passend voorstel. We baseren het adviestraject altijd op uw doelen en mogelijkheden. Wij hechten daarbij meer belang aan een realistische benadering dan aan het scheppen van te hoge verwachtingen. Als u zich hierin kunt vinden, dan gaan we voortvarend met de advisering en begeleiding aan de slag. Dat is het uitgangspunt van onze heldere juridische dienstverlening. 

Vanaf dit moment ontzorgen wij u en zorgen dat alles van a tot z geregeld is. Uw arbeidskwestie handelen wij snel en goed af. Deze actieve werkwijze heeft zich inmiddels ruimschoots bewezen. 

Voor, tijdens en na de het adviestraject zijn wij graag uw aanspreekpunt. Onze samenwerking levert al lange tijd uitsluitend tevreden ­klanten op. Voor onze klanten zetten wij dat ene stapje extra dat nu juist in veel zaken het verschil maakt. Uw zaak is bij ons in goede handen.

Vaststellingsovereenkomst

Een vaststellingsovereenkomst wordt dus opgesteld wanneer werknemer en werkgever het eens zijn over het ontslag. Over het ontslag worden dan afspraken gemaakt tussen werknemer en werkgever, die vervolgens vastgelegd worden op papier. Op die manier wordt een ontslag onderhandeld en kan dit zeer gunstig uitvallen voor u. Arbeidsjurist Eindhoven bekijkt uw situatie en het voorstel voor de vaststellingsovereenkomst en zal voor u onderhandelen over de best mogelijke voorwaarden voor uw ontslag, maar kijkt ook of er niet onverhoopt fouten in de overeenkomst staan, waardoor u bijvoorbeeld geen ww-uitkering aan kunt vragen. Neem nu contact op voor een vrijblijvend gesprek om uw situatie voor te leggen, of klik hier voor meer informatie over de vaststellingsovereenkomst.

Zelf ontslag nemen

Het kan natuurlijk ook voorkomen dat u zelf ontslag wil nemen. Vaak weten werknemers niet precies wat hun rechten en plichten zijn wanneer zij ontslag willen nemen. Moet u bijvoorbeeld een ontslagbrief indienen? Wat is de opzegtermijn? En heeft u recht op een ontslag- of transitievergoeding? Arbeidsjurist Eindhoven geeft antwoord op al deze vragen. Klik hier voor meer informatie, of neem contact op om uw vraag vrijblijvend aan ons voor te leggen. Liever even langskomen op kantoor? Dat kan natuurlijk ook!

vragen over (dreigend) ontslag?

Gratis eerste advies

Heeft u vragen over uw ontslag? Precies weten wat uw rechten zijn en waar u aan toe bent? Arbeidsjurist Eindhoven adviseert werknemers bij het ontslag, zodat u er zo goed mogelijk uit komt en u geen grote fouten maakt.

Vul het contactformulier in, stel uw vraag via Whatsapp of bel ons op het nummer 040- 303 51 13. Liever langskomen voor een vrijblijvend gesprek? Dat kan natuurlijk ook! Maak dan snel aan afspraak.

Neem contact met op

Het beoordelen van uw overeenkomst is vrijblijvend en gratis. Mogen wij u helpen?

Wij denken graag met u mee en dat kost u niets!