Ontslag check

Voor het nemen van ontslag of het ontslaan van een werknemer, moet je voldoen aan een aantal regels.

Laat je op heldere wijze informeren over jouw rechten en plichten. 

Advies bij dreigend ontslag

Het kan ook voorkomen dat jouw baas je wil ontslaan, maar dat het hoge woord er nog niet uit is. Een goed voorbeeld van zo’n situatie is de plaatsing in een verbetertraject of het verharden van de gesprekken. In zo’n geval is er nog genoeg wat jij kunt doen om ontslag te voorkomen, zoals het aanleggen van een sterk dossier.

Arbeidsovereenkomst

Juridisch advies en begeleiding bij het aangaan en/of het beëindigen van een arbeidsovereenkomst, arbeidscontract van bepaalde of onbepaalde tijd. Wij onderhandelen altijd de beste voorwaarden voor jou uit.

Ziekte & re-integratie

Langdurige ziekte kan voor zowel werknemer als werkgever erg vervelend zijn. Onze arbeidsjurist bespreekt de zaak, bestudeert alle documenten en beoordeelt jouw situatie. Professionele begeleiding bij re-integratie.

Vaststellingsovereenkomst

Het kan natuurlijk gebeuren: jouw werkgever wil de arbeidsrelatie beëindigen en heeft een vaststellingsovereenkomst aangeboden. Hoe vervelend dat ook is, een goede voorbereiding is belangrijk.

Het kan natuurlijk ook voorkomen dat jijzelf ontslag wil nemen. Vaak weten werknemers niet precies wat hun rechten en plichten zijn wanneer zij ontslag willen nemen. Moet jij een ontslagbrief indienen? Wat is de opzegtermijn? Heb jij recht op een ontslag- of transitievergoeding? Arbeidsjurist Eindhoven geeft antwoord op al deze vragen.

Een vaststellingsovereenkomst wordt opgesteld wanneer werknemer en werkgever het eens zijn over het ontslag. Over het ontslag worden dan afspraken gemaakt tussen werknemer en werkgever, die vervolgens vastgelegd worden op papier. Op die manier wordt een ontslag onderhandeld en kan dit zeer gunstig uitvallen voor jou. Arbeidsjurist Eindhoven bekijkt jouw situatie en het voorstel voor de vaststellingsovereenkomst en zal voor jou onderhandelen over de best mogelijke voorwaarden voor jouw ontslag. Ook kijken we of er niet onverhoopt fouten in de overeenkomst staan, waardoor jij bijvoorbeeld geen WW-uitkering aan kunt vragen.

Als de werkgever de arbeidsovereenkomst eenzijdig mag opzeggen, dus na het verkrijgen van een ontslagvergunning of een vervangende toestemming van de kantonrechter, dan eindigt zonder jouw medewerking. De werkgever moet dan wel voldoende argumenten hebben om aan te tonen dat bijvoorbeeld sprake is van zwaarwegende bedrijfseconomische omstandigheden of disfunctioneren waardoor het ontslag noodzakelijk is.

Ontslag op staande voet kan gebeuren zonder voorafgaande toestemming van het UWV of de rechter, maar dan moet hier wel een dringende reden voor zijn. Een ontslag op staande voet kan altijd aangevochten worden, wanneer de werknemer het niet eens is met het ontslag. Arbeidsjurist Eindhoven adviseert en procedeert voor in ontslagprocedures. 

Hoe gaan wij te werk?

Wij willen jou graag leren kennen en jij wilt natuurlijk weten wie wij zijn. Dat kan! We komen er snel genoeg achter of wij jou kunnen bieden wat jij verwacht. Onze arbeidsjuristen verwelkomen jou graag voor een eerste adviesgesprek.

Juridisch advies is geen simpele druk op de knop. Het gaat om het resultaat van een nauwkeurige inventarisatie van jouw wensen en mogelijkheden. Hier nemen wij dan ook uitgebreid de tijd voor en zetten we alle belangrijke aspecten samen met jou op een rijtje. Onze arbeidsjuristen nemen hier uitgebreid de tijd voor tijdens het eerste gesprek. Dit gesprek is geheel vrijblijvend. Je zit nergens aan vast!

Als het ‘klikt’ en wij jou goed van dienst kunnen zijn, dan ontvang je van ons een passend voorstel. We baseren het adviestraject altijd op jouw doelen en mogelijkheden. Wij hechten daarbij meer belang aan een realistische benadering dan aan het scheppen van te hoge verwachtingen. Kun jij je hierin vinden? Dan gaan wij actief aan de slag met de begeleiding. Dát is het uitgangspunt van onze heldere juridische dienstverlening.

Vanaf dit moment zullen wij jou ontzorgen. Wij duiken van A tot Z in jouw arbeidskwestie en zorgen ervoor dat deze snel en goed wordt afgehandeld. De actieve werkwijze die wij hanteren, heeft zich inmiddels ruimschoots bewezen. Neem gerust een kijkje bij onze recensies op het internet.

Voor, tijdens en na het adviestraject zijn wij jouw aanspreekpunt. Onze samenwerking levert al lange tijd uitsluitend tevreden ­klanten op. Wij zetten dat ene stapje extra dat juist in veel zaken het verschil maakt. Jouw zaak is bij ons in goede handen. 

Transitievergoeding

Wanneer het contract van een werknemer beëindigd wordt via de kantonrechter of het UWV heeft deze werknemer recht op een transitievergoeding. Maar, de transitievergoeding kan veel hoger uitvallen, bijvoorbeeld bij het ontslag met wederzijds goedvinden. Dit heet een ontslagvergoeding. Bereken de transitievergoeding met onze gratis transitievergoeding calculator.

Hogere ontslagvergoeding

In de vaststellingsovereenkomst, de afspraken die worden gemaakt over het ontslag, kan bijvoorbeeld een transitievergoeding met factor 2 of 3 opgenomen worden. Dat houdt in dat de transitievergoeding 2 of 3 keer zo hoog wordt. Arbeidsjurist Eindhoven kan jou hierbij helpen. Wij behartigen jouw belangen in alle zaken die te maken hebben met het ontslag.

Arbeidsrecht advies

Heb jij vragen over jouw contract, rechten of plichten? Wil je precies weten waar jij op moet letten bij het aangaan van een contract? Arbeidsjurist Eindhoven adviseert werknemers en werkgevers bij het aangaan van een arbeidsovereenkomst. Ook bij ontslag zijn we je graag van dienst. Geen nare verassingen, maar heldere afspraken.

Rate This page 4.3/5
×