Geschorst of op non-actief

Bent u geschorst of op non-actief gesteld? Een schorsing of op non-actiefstelling is vaak een voorbode voor ontslag. U doet er dan ook verstandig aan direct gespecialiseerd juridisch advies in te winnen. Een afspraak is binnen 24 uur mogelijk op het kantoor van Arbeidsjurist Eindhoven. Ook in de weekenden. Ook in de avonduren.

Tips bij schorsing/non-actiefstelling

Wanneer u op non-actief bent gesteld, is het van belang dat daartegen op tijd wordt geprotesteerd. Geef uw werkgever aan dat u beschikbaar bent om uw werkzaamheden te hervatten en dat u aanspraak maakt op uw loon.

  1. Teken niets en stem nergens mee in.
  2. Vraag uw werkgever om de schorsing en reden daarvoor op papier te zetten.
  3. Win juridisch advies in.
  4. Verzamel zoveel mogelijk stukken die uw zaak kunnen helpen zolang u daar nog toegang toe heeft.

Een schorsing, mag dat? Een schorsing of op non-actiefstelling mag niet zomaar worden toegepast. Uw werkgever moet daarvoor een bijzonder goede reden hebben. Het salaris moet in beginsel worden doorbetaald. Uw bedrijfseigendommen hoeft u in beginsel niet in te leveren. Vaak leidt een schorsing tot een inhoudelijke ontslagprocedure of een voorstel om de arbeidsovereenkomst in onderling overleg te beƫindigen via een vaststellingsovereenkomst.

Ik ben op non-actief gesteld. Wat moet ik doen?

U doet er goed aan zo snel mogelijk contact op te nemen met een arbeidsrecht specialist van Arbeidsjurist Eindhoven. Er kan dan in overleg zo snel mogelijk bezwaar worden gemaakt tegen de op non-actief stelling. Wij geven direct inzicht in uw mogelijkheden.

Wat kan onze jurist voor u betekenen?

Onze arbeidsrecht juristen kunnen u daadkrachtig bijstaan in zowel het onderhandelingstraject, als in een inhoudelijke procedure bij de kantonrechter of het UWV. Indien u direct weer aan het werk wil, dan kan de schorsing worden aangevochten voor de kantonrechter door een vordering wedertewerkstelling in te stellen. Ook daarbij kunnen onze arbeidsrecht juristen u van dienst zijn.

Vrijblijvend advies

Vrijblijvend sparren over de mogelijkheden? Neem dan gerust vrijblijvend telefonisch contact op met een van onze arbeidsrecht juristen. Onze kracht zit in praktische adviezen, korte lijnen en een kostenefficiĆ«nte werkwijze: na het eerste gesprek kunt u op basis van een helder advies weloverwogen keuzes maken. Wilt u meer weten over onze werkwijze? Vul het contactformulier in of stel uw vragen via Whatsapp of bel ons op 040-3035113