Salaris niet ontvangen

Onterecht geen salaris ontvangen? Arbeidsjurist Eindhoven zorgt dat u ontvangt waar u recht op heeft. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom uw werkgever uw loon niet (of niet tijdig) betaalt. Zo kan de loonbetaling door uw werkgever als sanctie zijn opgeschort of stopgezet, omdat hij van mening is dat u tijdens ziekte onvoldoende meewerkt aan de re-integratie. Daarnaast kan het ook voorkomen dat uw werkgever simpelweg niet in staat is om het loon te betalen als gevolg van financiële problemen. Bel ons op 040- 303 51 12 of laat uw gegevens achter op de contactpagina

Loonvordering

Wat de reden ook is, het is van belang dat u zo spoedig mogelijk (schriftelijk) bezwaar maakt tegen de tegen de loonstop of vertraging in de betaling. Snel handelen is belangrijk. Wanneer uw werkgever niet direct toezegt de loonbetaling te hervatten, is het raadzaam om vandaag nog contact op te nemen met Arbeidsjurist Eindhoven om de mogelijkheden te bespreken. Ook bent u altijd welkom bij ons op kantoor. Een afspraak maken kan vaak nog voor dezelfde of de volgende dag. Kortom, we helpen u graag verder. U kunt ons ook een Whatsapp bericht sturen.

Wij helpen u bij het achterstallig loon te vorderen

Procedure loonvordering

De eerste stap van onze arbeidsjurist bestaat doorgaans uit het verzenden van een brief, waarin wij uw werkgever sommeren de loonbetaling te hervatten. Doorgaans is dat al voldoende om uw werkgever tot betaling te dwingen. Wanneer de betaling onverhoopt niet wordt hervat, kan er in kort geding voor de kantonrechter doorbetaling van het salaris – vermeerderd met de wettelijke vertragingsrente en een wettelijke verhoging – worden gevorderd.

Faillissement aanvragen

Indien de stopzetting van de loonbetaling is gelegen in financiële problemen bij uw werkgever en is het niet de verwachting dat hij daar nog uit zal komen, kunnen wij u mogelijk ook adviseren het faillissement van uw werkgever aan te vragen. De arbeidsrecht specialisten van Arbeidsjurist Eindhoven kunnen u daarbij helpen. Zodra het bedrijf failliet wordt verklaard, betaalt het UWV uw achterstallige salaris over een tijdsbestek van 13 weken. Het vakantiegeld wordt (pro rata) uitgekeerd over een periode van 1 jaar.

Stappenplan:

  • stap 1: sommatiebrief
  • stap 2: kort geding loonvordering
  • stap 3 (of 2): faillissementsaanvraag werkgever

Hulp nodig bij te late loonbetaling?

Heeft u uw salaris niet ontvangen? Vreest u dat uw werkgever het loon niet zal betalen? Of heeft u een andere arbeidsrechtelijke vraag voor ons? Neem dan direct contact met ons op voor een intakegesprek. Als u dat wenst, dan heeft u al binnen 24 uur een afspraak bij ons op kantoor. Vul het contactformulier in of stel uw vraag via Whatsapp of bel ons direct op 040-3035113. Het eerste gesprek is altijd gratis!