Dreigend ontslag

Dreigend ontslag? Zorg dat u weet waar u staat. Arbeidsjurist Eindhoven is een advieskantoor waar iedereen, van juristen tot het ondersteunend personeel, zich toeleggen op kwesties op het gebied van arbeidsrecht en ontslagrecht. Wij helpen u graag verder.

Arbeidsrecht op hoog niveau

Onze arbeidsjuristen hebben jarenlange ervaring in het arbeidsrecht. Dat ziet u terug in de resultaten. De reden voor ontslag en ook de manier waarop het ontslag wordt ingezet, kan verschillen. Wat de reden voor ontslag ook is, bij ons kunt u altijd rekenen op deskundige bijstand. Er kan sprake zijn van een:

  • ontslag wegens disfunctioneren
  • ontslag wegens bedrijfseconomische redenen (reorganisatie)
  • ontslag op staande voet
  • ontslag met wederzijds goedvinden (vaststellingsovereenkomst)

Kan ik zomaar ontslag krijgen?

Uw werkgever kan niet zonder goede reden de arbeidsovereenkomst beëindigen. Met uitzondering van het ontslag op staande voet moet de werkgever een procedure starten bij het UWV of de kantonrechter vragen het arbeidscontract te ontbinden. Het UWV of de kantonrechter zal vervolgens beoordelen of er een redelijke grond voor ontslag is.

Beëindiging met wederzijds goedvinden: onderhandel!

Ter voorkoming van procedures wordt een ontslag vaak onderling geregeld. Het gaat dan om een ontslag met wederzijds goedvinden. De beëindiging van de arbeidsovereenkomst is dan het gevolg van onderhandelingen tussen werknemer en werkgever. Onze arbeidsrecht jurist kan scherp voor u onderhandelen. Wij doen niet anders dan adviseren in ontslagzaken en weten zo een maximaal resultaat voor u neer te zetten. Daarbij wordt niet alleen gelet op de hoogte van de vergoeding, maar ook zaken als de werking van een non-concurrentiebeding en het borgen van WW-rechten spelen daarin een rol.

Win snel advies in!

Ongeacht de redenen voor het ontslag en de wijze waarop de arbeidsovereenkomst dreigt te worden beëindigd is het raadzaam om zo snel mogelijk advies van een arbeidsrecht advocaat in te winnen. Zo weet u waar u staat en kan uit een vervelende situatie een maximaal resultaat worden gehaald.

Teken niets

Bij voorbaat wordt geadviseerd nooit in te stemmen met uw ontslag en nergens voor te tekenen. Zorg dat u schriftelijk kenbaar maakt dat u beschikbaar bent om uw werkzaamheden te hervatten als u op non-actief bent gesteld. Zo behoudt u uw recht op loon.

Wij helpen u graag verder

Een afspraak maken met één van onze arbeidsrecht juristen in Eindhoven? Neem gerust vrijblijvend telefonisch contact met ons op of vul het contactformulier in. Onze kracht zit in praktische adviezen, korte lijnen en een kostenefficiënte werkwijze: na het eerste gesprek kunt u op basis van een helder advies weloverwogen keuzes maken. Vul het contactformulier in of stel uw vragen via Whatsapp of bel ons op 040-3035113