Transitievergoeding berekenen
Bereken uw transitievergoeding en komt erachter waar u recht op heeft bij ontslag op initiatief van uw werkgever. Wij beoordelen uw ontslagvoorstel gratis.
Plan kosteloos adviesgesprek
Ontslagvergoeding
De transitievergoeding is het minimum als uw werkgever u via een vaststellingsovereenkomst wil ontslaan. Wij onderhandelen een hogere ontslagvergoeding voor u uit.9/10 voorstellen kunnen wij financieel of op voorwaarden optimaliseren.
Gratis adviesgesprek
Gratis intakegesprek
Arbeidsjuristen waarmee u vrijblijvend kunt sparren over uw uitdaging.
Plan gratis intakegesprek
Previous
Next

Vragen over uw ontslagvoorstel? Neem dan contact op met Arbeidsjurist Eindhoven. Wij adviseren werknemers bij het aangaan van een vaststellingsovereenkomst. Wij optimaliseren het ontslagvoorstel en uw transitievergoeding. In 9/10 zaken onderhandelen wij een hogere ontslagvergoeding uit en resulteert onze tussenkomst tot betere ontslagvoorwaarden. De kosten van onze tussenkomst nemen wij mee in de onderhandeling en worden veelal vergoed door de werkgever. Heeft u een vraag over een ontslagvoorstel of een andere arbeidsrechtelijke vraag? Vul direct het contactformulier in of stel uw vraag via Whatsapp of bel 040-3035113

Voorwaarden

Advies en begeleiding bij ziekte, ontslag, reorganisatie, sociaal plan, bedingen over concurrentie, cao’s en het het relatiebeding. Wij onderhandelen de beste voorwaarden voor u uit.

Ziekte

Langdurige ziekte kan voor zowel werknemer als werkgever erg vervelend zijn. Onze arbeidsjurist bespreekt de zaak met u, bestudeert alle documenten en beoordeelt uw situatie.

Ontslag

Het kan natuurlijk gebeuren: uw werkgever wil de arbeidsrelatie beëindigen, of u moet een werknemer ontslaan. En hoe vervelend dat ook is, u kunt er maar beter goed op voorbereid zijn.

UWV vaststellingsovereenkomst

Bij ontslag met wederzijds goedvinden, leggen u en uw werkgever alle afspraken over het ontslag schriftelijk vast in een beëindigingsovereenkomst, ook wel vaststellingsovereenkomst genoemd. De beëindigingsovereenkomst is het bewijs van de afspraken die u samen maakt.

In een beëindigingsovereenkomst (vaststellingsovereenkomst) moet in ieder geval staan:

  • de naam en het adresgegevens van u en uw werkgever;
  • dat de werkgever heeft voorgesteld om de arbeidsovereenkomst te beëindigen en wat de reden hiervoor is. Zonder deze vermelding krijgt u misschien geen WW-uitkering;
  • dat er geen dringende reden voor het ontslag is;
  • dat het gaat om een beëindiging met wederzijds goedvinden;
  • wat de datum is waarop de arbeidsovereenkomst eindigt (let op de fictieve opzegtermijn);
  • op welke datum uw werkgever een eindafrekening maakt;
  • waar en wanneer u en uw werkgever de overeenkomst hebben ondertekend;
  • dat u 2 weken bedenktijd heeft.
Zie hiervoor ook de website van het UWV. Voorkom dat u verwijtbaar werkeloos wordt geacht en geen aanspraak kunt maken op een ww-uitkering. Laat uw ontslagvoorstel daarom altijd gratis controleren door een arbeidsjurist van ons kantoor en kom erachter wat uw mogelijkheden zijn. Voorkom nare verassingen achteraf.

Gratis adviesgesprek

U bent welkom voor een gratis adviesgesprek op ons kantoor aan de Stratumsedijk 6 in Eindhoven.
We hebben namelijk oprechte interesse in wie u bent en willen u graag leren kennen. Want alleen dan kunnen we u helpen en een advies geven dat écht bij uw persoonlijke situatie en wensen past.

Transitievergoeding 2020

In 2020 dient u de transitievergoeding als volgt berekenen. De uitkomst van de berekening is afhankelijk van het bruto maandsalaris en het aantal dienstjaren. U heeft tenminste recht op 1/3 van het maandloon per gewerkt jaar. Dit tot op de dag precies berekend, dus vanaf uw eerste werkdag. De maximale transitievergoeding bedraagt € 81.000 of maximaal een bruto jaarsalaris als dit hoger ligt dan € 81.000. In een vaststellingsovereenkomst bent u niet gebonden aan de wettelijke transitievergoeding. U mag hiervan afwijken, lagere ontslagvergoeding of een hogere ontslagvergoeding overeenkomen. Waarom neemt u genoegen met een transitievergoeding als u een kostbare ontslagprocedure uitspaart voor uw werkgever? Als uw werkgever een ontslagvergunning krijgt van het UWV dan is zij namelijk ook wettelijk verplicht om tenminste de transitievergoeding aan u te betalen.

[Calc_R1_00A]

Hoe we te werk gaan..

Wij willen u graag leren kennen en u wilt natuurlijk weten wie wij zijn. We komen er snel genoeg achter of wij u kunnen bieden wat u verwacht. Onze arbeidsjuristen verwelkomen u graag voor een eerste adviesgesprek.

Juridisch advies is geen simpele druk op de knop, maar het resultaat van een gedegen inventarisatie van uw wensen en mogelijkheden. We zetten belangrijke aspecten samen met u op een rijtje. De arbeidsjurist neemt hiervoor de tijd in het eerste kennismakingsgesprek dat altijd volledig gratis en vrijblijvend is. U zit nergens aan vast!

Als het tussen u en de arbeidsjurist ‘klikt’ en wij u goed van dienst kunnen zijn, dan ontvangt u van ons een passend voorstel. We baseren het adviestraject altijd op uw doelen en mogelijkheden. Wij hechten daarbij meer belang aan een realistische benadering dan aan het scheppen van te hoge verwachtingen. Als u zich hierin kunt vinden, dan gaan we voortvarend met de advisering en begeleiding aan de slag. Dat is het uitgangspunt van onze heldere juridische dienstverlening. 

Vanaf dit moment ontzorgen wij u en zorgen dat alles van a tot z geregeld is. Uw arbeidskwestie handelen wij snel en goed af. Deze actieve werkwijze heeft zich inmiddels ruimschoots bewezen. 

Voor, tijdens en na de het adviestraject zijn wij graag uw aanspreekpunt. Onze samenwerking levert al lange tijd uitsluitend tevreden ­klanten op. Voor onze klanten zetten wij dat ene stapje extra dat nu juist in veel zaken het verschil maakt. Uw zaak is bij ons in goede handen.

Kosten vaststellingsovereenkomst

De specialisten van Arbeidsjurist Eindhoven beoordelen gratis het eerste ontslagvoorstel. Ook zullen wij u gratis informeren over de mogelijkheden die u heeft om de vaststellingsovereenkomst te optimaliseren. De kosten van het beoordelen van de vaststellingsovereenkomst worden betaald door uw werkgever. Mocht uw werkgever hier niet of onvoldoende in bijdragen, dan hoeft u ons niets te betalen. Wij zijn van mening dat wanneer het initiatief voor het ontslag bij uw werkgever ligt en u meewerkt aan een ontslag via wederzijds goedvinden, uw werkgever de kosten van het onafhankelijk advies van Arbeidsjurist Eindhoven dient te betalen.

ww uitkering vaststellingsovereenkomst

Wilt u een ww- uitkering ontvangen van het UWV nadat u een vaststellingsovereenkomst heeft gesloten? Dan mag u niet verwijtbaar werkeloos zijn. U kunt alleen onder strikte voorwaarden een ww-uitkering ontvangen. U mag geen “schuld” hebben aan dat u werkeloos bent geraakt. Een belangrijke voorwaarde is dat het initiatief om uw arbeidsovereenkomst te beëindigen ligt bij uw werkgever. Dit moet blijkt uit de vaststellingsovereenkomst. Verder zijn er nog andere voorwaarden om een ww uitkering te krijgen na een vaststellingsovereenkomst. Arbeidsjurist Eindhoven informeert u gratis en vrijblijvend of uw ontslagvoorstel “ww- proof” is.

Vragen over uw vaststellingsovereenkomst?

Heeft u vragen over uw ontslagvoorstel? Wilt u precies weten waar u op moet letten bij het aangaan van een vaststellingsovereenkomst? Arbeidsjurist Eindhoven adviseert werknemers bij het aangaan van een beëindigingsovereenkomst, zodat heldere afspraken worden gemaakt en u niet voor verassingen komt te staan. Vul het contactformulier in, stel uw vraag via Whatsapp of bel ons op het nummer 040- 303 51 13. Liever langskomen voor een vrijblijvend gesprek? Dat kan natuurlijk ook! Maak dan snel een afspraak.