Belasting bij ontslag

Hoeveel belasting betaalt u bij ontslag?
Plan kosteloos adviesgesprek

Op de transitievergoeding wordt belasting ingehouden. De transitievergoeding wordt door de Belastingdienst aangemerkt als inkomen (inkomstenbelasting box 1). Uw werkgever betaalt de verschuldigde (loon)belasting direct aan de Belastingdienst en u ontvangt de netto transitievergoeding. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen of weten hoeveel uw transitievergoeding bedraagt? Bel ons direct op 040- 303 51 13 voor een kennismaking of laat uw gegevens achter op de contactpagina. U kunt ons ook via Whatsapp bereiken!

Contracten

Juridisch advies en begeleiding bij het aangaan of beëindigen van een arbeidsovereenkomst, contract van bepaalde of onbepaalde tijd. Wij onderhandelen altijd de beste voorwaarden voor u uit.

Ziekte

Langdurige ziekte kan voor zowel werknemer als werkgever erg vervelend zijn. Onze arbeidsjurist bespreekt de zaak met u, bestudeert alle documenten en beoordeelt uw situatie.

Ontslag

Het kan natuurlijk gebeuren: uw werkgever wil de arbeidsrelatie beëindigen, of u moet een werknemer ontslaan. En hoe vervelend dat ook is, u kunt er maar beter goed op voorbereid zijn.

Hoogte belasting transitievergoeding 2021

De hoogte van de inkomstenbelasting is afhankelijk van het jaarinkomen. Ontvangt u de transitievergoeding bijvoorbeeld in januari 2021 dan wordt uw jaarinkomen over 2021 in aanmerking genomen om de hoogte van de belasting te bepalen. Zo dient rekening te worden gehouden met het jaarinkomen 2020 als u de transitievergoeding in december ontvangt. Uw werkgever maakt een eindafrekening waarop u kunt zien hoeveel belasting er wordt ingehouden. 

Gratis adviesgesprek

U bent welkom voor een gratis digitaal adviesgesprek.
We hebben namelijk oprechte interesse in wie u bent en willen u graag leren kennen. Want alleen dan kunnen we u helpen en een advies geven dat écht bij uw persoonlijke situatie en wensen past.

Inkomstenbelasting transitievergoeding 2021

Uw werkgever weet niet wat uw totale jaarinkomen is. Uw jaarinkomen bestaat uit ontvangen salarissen en uitkeringen. Daarom kiest uw werkgever ervoor om voor de zekerheid het hoogste belastingtarief toe te passen. Als uiteindelijk blijkt dat er teveel inkomstenbelasting is ingehouden, dan kunt u dit via de aangifte inkomstenbelasting terug krijgen van de belastingdienst. Bij Arbeidsjurist Eindhoven zijn zowel juristen als financieel adviseurs werkzaam die u kunnen helpen bij het berekenen van de inkomstenbelasting bij de transitievergoeding 2021.

Berekening inkomstenbelasting 2021

Via een berekening van de inkomstenbelasting 2021 kunt u berekenen of dat u recht heeft op belastingteruggave. Als u in het jaar 2021 bijvoorbeeld € 50.000 bruto salaris heeft ontvangen en een ontslagvergoeding van € 25.000 bruto dan bedraagt het jaarinkomen € 75.000.

 

Jaarinkomen

Belastingpercentage 2020

Belastingpercentage 2021

0 – € 68.507

37,35%

37,10%

€ 68.507 en hoger

49,5%

49,50%

 

Het hoge belastingpercentage box 1 geldt in 2020 vanaf een bedrag van € 68.507 en hoger. Tot € 68.507 betaalt u 37,35% inkomstenbelasting en over het meerdere 49,5%. Het belastingtarief inkomstenbelasting 2021 voor de eerste schijf tot € 68.507 is verlaagd naar 37,10%.

Vragen over de belasting transitievergoeding?

Gratis eerste advies

Bij Arbeidsjurist Eindhoven zijn arbeidsjuristen en belastingadviseurs werkzaam die uw vragen kunnen beantwoorden. Wij kunnen de belasting berekenen en de belastingaangifte inkomstenbelasting voor u opstellen. Als u een arbeidsjurist zoekt die u kan bijstaan in de onderhandelingen over een vaststellingsovereenkomst.

Vul het contactformulier in, stel uw vraag via Whatsapp of bel ons op het nummer 040- 303 51 13. Liever langskomen voor een vrijblijvend gesprek? Dat kan natuurlijk ook! Maak dan snel een afspraak.

Neem contact met op