Ontslag bij reorganisatie

Een reorganisatie betekent dat er veel verandert in het bedrijf. Wordt u geconfronteerd met (dreigend) ontslag? Neem contact met ons op!
Plan kosteloos adviesgesprek

Heeft u op uw werk te maken met een reorganisatie? Dan komt er veel op u af. Eventueel komt uw functie te vervallen en wordt het ontslag aangezegd. Arbeidsjurist Eindhoven zorgt ervoor dat alle regels goed worden toegepast. Wij controleren of de reorganisatie goed is uitgevoerd. Als een ontslag noodzakelijk is, dan onderhandelen wij de maximale ontslagvergoeding uit en goede ontslagvoorwaarden. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Bel ons direct op 040- 303 51 13 voor een kennismaking of laat uw gegevens achter op de contactpagina. U kunt ons ook via Whatsapp bereiken!

Contracten

Juridisch advies en begeleiding bij het aangaan of beëindigen van een arbeidsovereenkomst, contract van bepaalde of onbepaalde tijd. Wij onderhandelen altijd de beste voorwaarden voor u uit.

Ziekte

Langdurige ziekte kan voor zowel werknemer als werkgever erg vervelend zijn. Onze arbeidsjurist bespreekt de zaak met u, bestudeert alle documenten en beoordeelt uw situatie.

Ontslag

Het kan natuurlijk gebeuren: uw werkgever wil de arbeidsrelatie beëindigen, of u moet een werknemer ontslaan. En hoe vervelend dat ook is, u kunt er maar beter goed op voorbereid zijn.

Ontslag door reorganisatie

Reorganisatie betekent dat er veel verandert. Onder strikte voorwaarden kunt u ontslagen worden vanwege bedrijfseconomische redenen. Werkgevers moeten strikte regels volgen bij reorganisatie. Bij ontslag om bedrijfseconomische redenen bepaalt het zogenoemde afspiegelingsbeginsel de volgorde van de ontslagen. Bij ontslag om bedrijfseconomische redenen ontslaat de werkgever eerst ingehuurd personeel zoals uitzendkrachten en zzp’ers. Dit zijn een aantal regels die strikt moeten worden toegepast. Stem niet zomaar in met een ontslagvoorstel. Laat het ontslagvoorstel controleren door Arbeidsjurist Eindhoven.

Gratis adviesgesprek

U bent welkom voor een gratis digitaal adviesgesprek.
We hebben namelijk oprechte interesse in wie u bent en willen u graag leren kennen. Want alleen dan kunnen we u helpen en een advies geven dat écht bij uw persoonlijke situatie en wensen past.

Collectief ontslag

Als uw werkgever meer dan 20 werknemers ineens moet ontslaan vanwege bedrijfseconomische omstandigheden, dan dient hij zich mogelijk te houden aan de regels voor “collectief ontslag”. Van collectief ontslag is sprake als 20 of meer medewerkers binnen 3 maanden hun ontslag krijgen. Ook moeten deze werknemers in 1 werkgebied werken. Het maakt niet uit hoe de werkgever het ontslag regelt: via het UWV, de rechter of met wederzijds goedvinden. De werkgever moet zich houden aan de wettelijke regels voor collectief ontslag.

Ontslagvoorstel controleren

Het komt regelmatig voor dat werknemers een ontslagvoorstel in de vorm van een beëindigingsovereenkomst ontvangen omdat het bedrijf wil reorganiseren. Wat zijn dan de rechten en plichten? Wij informeren u graag vrijblijvend of dat het ontslagvoorstel juridisch klopt. U wilt bijvoorbeeld weten of de overeenkomst “ww- proof” is zodat u een ww- uitkering kunt ontvangen van het UWV. U wilt ook voorkomen dat u nog gehinderd wordt door een concurrentiebeding als u de overeenkomst tekent. Ook wilt u de maximale ontslagvergoeding krijgen. Wij halen het maximale uit uw zaak. 

Hoe we te werk gaan..

Wij willen u graag leren kennen en u wilt natuurlijk weten wie wij zijn. We komen er snel genoeg achter of wij u kunnen bieden wat u verwacht. Onze arbeidsjuristen verwelkomen u graag voor een eerste adviesgesprek.

Juridisch advies is geen simpele druk op de knop, maar het resultaat van een gedegen inventarisatie van uw wensen en mogelijkheden. We zetten belangrijke aspecten samen met u op een rijtje. De arbeidsjurist neemt hiervoor de tijd in het eerste kennismakingsgesprek dat altijd volledig gratis en vrijblijvend is. U zit nergens aan vast!

Als het tussen u en de arbeidsjurist ‘klikt’ en wij u goed van dienst kunnen zijn, dan ontvangt u van ons een passend voorstel. We baseren het adviestraject altijd op uw doelen en mogelijkheden. Wij hechten daarbij meer belang aan een realistische benadering dan aan het scheppen van te hoge verwachtingen. Als u zich hierin kunt vinden, dan gaan we voortvarend met de advisering en begeleiding aan de slag. Dat is het uitgangspunt van onze heldere juridische dienstverlening. 

Vanaf dit moment ontzorgen wij u en zorgen dat alles van a tot z geregeld is. Uw arbeidskwestie handelen wij snel en goed af. Deze actieve werkwijze heeft zich inmiddels ruimschoots bewezen. 

Voor, tijdens en na de het adviestraject zijn wij graag uw aanspreekpunt. Onze samenwerking levert al lange tijd uitsluitend tevreden ­klanten op. Voor onze klanten zetten wij dat ene stapje extra dat nu juist in veel zaken het verschil maakt. Uw zaak is bij ons in goede handen.

Kosten arbeidsrecht advies bij ontslag

Het eerste ontslagadvies is gratis. Wij geven u advies of dat het ontslagvoorstel alle elementen bevat die nodig zijn. Dat kost u helemaal niets en is volledig vrijblijvend. Als een tegenvoorstel nodig is omdat niet alle ontslagvoorwaarden in uw voordeel zijn, dan kunnen wij u helpen om dit tegenvoorstel op te stellen. Ook kunnen wij de onderhandeling namens u voeren. Als uw werkgever een budget voor juridisch advies heeft opgenomen, dan zullen wij binnen dit budget onze advieswerkzaamheden uitvoeren. In 9 van de 10 gevallen vergoeden werkgevers de kosten van Arbeidsjurist Eindhoven. Linksom of rechtsom, u zult profiteren van de investering door contact met ons op te nemen.

vragen over ontslag?

Gratis eerste advies

Heeft u vragen over ontslag bij reorganisatie? Arbeidsjurist Eindhoven staat voor u klaar, zorgt ervoor dat heldere afspraken worden gemaakt en u niet voor verassingen komt te staan. Leg uw vraag gratis aan ons voor.

Vul het contactformulier in, stel uw vraag via Whatsapp of bel ons op het nummer 040- 303 51 13. Liever langskomen voor een vrijblijvend gesprek? Dat kan natuurlijk ook! Maak dan snel een afspraak.

Neem contact met op